AC gibi oyunları gamepad ile oynayacağınızdan gecikmenin de çok rahatsız ettireceğini düşünmüyorum.
Bu mesajınız ve yukarıdaki mesaj için teşekkür ediyorum. Yani 9070 XT ile 5070 Ti arasında Hepsiburada üzerinde en az 10.000 TL fark var. Dediğim gibi modelini hatırlamamakla birlikte 10 yaşımdan beri Nvidia kullanıyorum, yani 22 yıldır. 5070 Ti veya çıkacak olan Super modeller tabiki RX 9000 serisinden daha iyi performans verecek olsalar da, örneğin ben AsRock Taichi gibi en tepe modellerden birisini 38K'ya alabilirken, 5070 Ti tarafında orta segment alsam mesela yine 10k fark var arada. Yani pişman olur muyum bilemiyorum ancak 9070 XT gerçekten muazzam bir f/p kartı bence.

Bu mesajınız ve yukarıdaki mesaj için teşekkür ediyorum. Yani 9070 XT ile 5070 Ti arasında Hepsiburada üzerinde en az 10.000 TL fark var. Dediğim gibi modelini hatırlamamakla birlikte 10 yaşımdan beri NVIDIA kullanıyorum, yani 22 yıldır. 5070 Ti veya çıkacak olan super modeller tabii ki RX 9000 serisinden daha iyi performans verecek olsalar da, örneğin ben ASRock taichi gibi en tepe modellerden birisini 38K'ya alabilirken, 5070 Ti tarafında orta segment alsam mesela yine 10k fark var arada. Yani pişman olur muyum bilemiyorum ancak 9070 XT gerçekten muazzam bir F/P kartı bence.

Hepsiburada'dan taksit ile alacağın için bence 7 Temmuz'u bekle. İyi indirimler olabilir en azından Hepsiburada için.

Kart kağıt üstünde güzel de işte forumda açılan oyunlardaki takılma, çökme ve 2-3 sürücüde bir geri dön, şu sürücü daha iyi ile uğraşmamanız adına ben önermiyorum. Evet arada çok fark var. Ama uğraşacağınız sorunlara bu fark değer mi onu da düşünmek lazım.

Nvidia'nın akıllanması için önce rakibinin kendine bir tokat atıp, ben uygun fiyatlı diye öven insanlarla yetinemem bu sorunları çözmem gerek demesi lazım.

En azından AMD kart tarafında çok tembel davranıyor. Bu tembellik de sektörün, oyuncuların sahte övgülerinden dolayı iyice artıyor.

Kart kağıt üstünde güzel de işte forumda açılan oyunlardaki takılma, çökme ve 2-3 sürücüde bir geri dön, şu sürücü daha iyi ile uğraşmamanız adına ben önermiyorum. Evet arada çok fark var. Ama uğraşacağınız sorunlara bu fark değer mi onu da düşünmek lazım.

Nvidia'nın akıllanması için önce rakibinin kendine bir tokat atıp, ben uygun fiyatlı diye öven insanlarla yetinemem bu sorunları çözmem gerek demesi lazım.

En azından AMD kart tarafında çok tembel davranıyor. Bu tembellik de sektörün, oyuncuların sahte övgülerinden dolayı iyice artıyor.
Ben hep İngilizce kanalları takip ediyorum. Nvidia seven yok. Nvidia gamers Nexusu vs tehdit etti. Boykot lazım. Amd de sütten çıkmış ak kaşık değil ama 5090 ile profesyonel işi olmayan artık amd almalı.

Ben içerik üreticilerine yerinizde olsam güvenmem. Hem Nvidia hem AMD için aşırı övenlere güvenmem. Tam tersi zıt şekilde yerenlere de güvenmem. Tabii tamamen görmezden gelin demiyorum izleyin, analiz edin ve faydalı yorumları aradan alın. İhtiyaçlarınıza uyuyorsa AMD ekran kartı tercih edin.

Ben forumda, Steam forumlarında gördüğüm sorunları yazdım. Karar tamamen size kalmış.

Yurt dışında NVIDIA'ya büyük boykot yapılıyor gerçekten.
Ben ekran kartlarına özel olarak ilgiliyim. Bu konuyu açma nedenim forumdakilerin genel fikrini öğrenmekti. Yani benim kartımda limit var gelirim de var ama 5000 serisi de sorunsuz değil. 4070 kullanıyorum ve alırken sırf Nvidia fanboy olduğum için 7900 XT vs. almamıştım.

Bu kez dedim ki artık nereye kadar. Dediğim gibi techolay dışında hiç bir Türkçe kanalı takip etmiyorum. Techpowerup, reddit, Quora vs. ve büyük YT kanallarını takip ediyorum.

Artık saf güç işi bitti. RT ve path tracingin hakkından ancak FG ve upscalerlar ile geliniyor. 140K ya 5090 alıyorsun ama MFG olmadan CP 2077 path tracing oynayamıyorsun.

Bunlara ek olarak FSR 4 gerçekten iyi. Çoğu zaman DLSS 3.5 bazen de DLSS 4 denginde. Yayın, edit ile veya diğer profesyonel işlerle işi olmayıp eline gamepad i alıp oyun oynayacak birisi için şuan 9070 XT ideal. Ben böyle düşünüyorum. Ki gerçekten yılların Nvidia fanboyu ama Nvidia ya da kızgın birisi olarak söylüyorum.