Sabahtan beri sadece şu Faceit olayıyla uğraşıyorum adam akıllı oyun bile oynayamadım. Hesap doğrulama diye yeni bir gereksiz özellik getirmişler. Kimliğini gösteriyorsun, yüzünü selfie çekiyorsun ve hesap onaylanıyor ve oyun girebiliyorsun tüm olay bu. Fakat sabahtan beri şu lanet yapay zeka bir türlü yüzümü tanımıyor. Sabah belki güneşten dolayı okuyamıyordur dedim akşam evde ışıklandırmayı açtım arka plan bomboş yine okumadı. Belki telefonumun kamerasında sorun vardır dedim içerden annemin telefonunu aldım (iPhone 15 Pro) yine aynı hatayı veriyor. Işıklandırma tamam her şey tamam gittim saçımı başımı düzelttim belki bende sorun vardır diye yok arkadaş yüzümü eşleştiremiyor.
Eki Görüntüle 161081
Faceit hesap doğrulama sorununu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:
1.
Işıklandırmayı Kontrol Et:
- Yüzünüzü aydınlatan düzgün bir ışık olduğunu ve arka planda gölgeler olmadığını kontrol edin.
- Mümkünse doğal ışık kullanmaya çalışın (pencereden gelen ışık).
2.
Arka Planı Düzgün Ayarlayın:
- Boş ve sade bir arka plan seçin. Dikkat dağıtıcı elemanlardan kaçının.
- Duvarda tek renk bir arka plan tercih edin.
3.
Kamerayı Kontrol Edin:
- Her iki telefonun kameralarının net olduğunu ve odaklandığını kontrol edin.
- Kırışıklıkları önlemek için yüz alanınızı yakından ve net bir şekilde yakalayın.
4.
Gözlük ve Aksesuarları Kaldırın:
- Eğer gözlük ya da herhangi bir aksesuar takıyorsanız, bunları çıkarın ve tekrar deneyin.
5.
Özçekim Formatında Çekim Yapın:
- Yüzünüzün açıkça göründüğünden emin olun. Yüzünüzü merkeze alarak biraz eğilerek veya döndürerek farklı açılardan çekebilirsiniz.
6.
Belgelerinizi Gözden Geçirin:
- Kullandığınız belgenin geçerli ve okunaklı olduğundan emin olun (kimlik, pasaport vb.).
7.
Cihazınızı Yeniden Başlatın:
- Telefonunuzu yeniden başlatarak uygulamanın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
8.
Farklı Bir Cihaz Deneyin:
- Mümkünse başka bir telefon veya bilgisayar kullanarak deneyin.
9.
Uygulama ve Cihaz Güncellemeleri:
- Uygulamanızı ve işletim sisteminizi güncel tutun. Gerekli güncellemeleri kontrol edin.
Eğer sorun 계속 ederse, Faceit destek ekibiyle iletişime geçmek iyi bir fikir olabilir.