Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

james1983

Becerikli
Selam, MSI A520M-A Pro anakart, Ryzen 5 5600X işlemci ve RTX 4060 ekran kartlı bir sistemim var. Windows 11 kullanıyorum. FACEIT AC'yi açtığımda sırasıyla şu hataları alıyorum:
  1. İlk açılışta direkt: "Secure Boot is not working properly" uyarısı geliyor.
  2. Hemen ardından: "TPM attestation is not ready, please upgrade your BIOS. The deadline has passed and you risk being blocked from playing if you don't" uyarısı çıkıyor.
  3. FACEIT menüsüne girdiğimde ise: "TPM attestation is not ready, your TPM is ready but not fully functional" yazıyor.
BIOS ayarlarından Secure Boot "Enabled" ve fTPM açık olmasına rağmen bu hataları alıyorum. BIOS güncellemesi yapmadan (risklerinden dolayı çekiniyorum) bu durumu Windows içinden veya BIOS'taki farklı bir ayarla çözebilir miyim?

Daha önce bu "Deadline has passed" uyarısını alıp BIOS güncellemeden çözen var mı? Yardımlarınız için teşekkürler.

Bilgisayarı dün formatladım, bugün Faceit hesabı açtım.

Son düzenleme:
Bir de bu Secure Boot o aktif sanırım.

• Boot - boot mode = UEFI yapın.
  • CSM = disabled yapın.
  • Secure Boot = enabled yapın.
- Secure Boot mode = standart yapın.
- AMD fTPM Switch = AMD CPU fTPM.
BIOS ayarlarını bu şekilde kaydedip çıkın bakalım aynı hataları verecek mi?
Başlat çalışır msinfo32 listesinden BIOS mode kısmını da tekrar kontrol edin orada UEFI yazmalı.

• Boot - boot mode = UEFI yapın.
  • CSM = disabled yapın.
  • Secure Boot = enabled yapın.
- Secure Boot mode = standart yapın.
- AMD fTPM Switch = AMD CPU fTPM.
BIOS ayarlarını bu şekilde kaydedip çıkın bakalım aynı hataları verecek mi?
Başlat çalışır msinfo32 listesinden BIOS mode kısmını da tekrar kontrol edin orada UEFI yazmalı.
Hocam UEFI yazıyor. Secure Boot aktif ve AMD CPU fTPM seçili ama sorun hala devam ediyor.

Sanırım BIOS eski ondan kaynaklı tek sorun o kaldı çünkü.

Hocam Kuzenimde Intel H610M anakart var ve BIOS sürümü 2022 tarihli olmasına rağmen o hiçbir sorun yaşamadan Faceit'e girebiliyor.

Sanırım BIOS eski ondan kaynaklı tek sorun o kaldı çünkü.

% 86,5 oranında eski BIOS yüzünden yapıyor. BIOS'u güncelleyin, ayarları tarif ettiğim gibi doğru yapın, hatalar büyük ihtimal düzelir. H610 bende de var, giriyor sorun yok. Intel ve AMD sistem farklılıkları olabilir orası ayrı konu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm