Failed to load plugin: wpeditimage

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Recep Baltaş
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 359
  • Etiketler Etiketler
    plugin
Makaleler
104
Yer
İstanbul
Bugün Wordpress'te aldığım hata. Tema da güncel bu arada.

Kod:
Failed to load plugin: wpeditimage from url https://techolay.net/wp-includes/js/tinymce/plugins/wpeditimage/plugin.min.js

Yazılımcı istihdam edelim de çözelim şu sorunları.

"wpeditimage" eklentisinde yüklenme sırasında sorun olduğunu söylüyor ki bu da ya dosya eksik olduğunda olur yada bir başka eklentinin TinyMCE tarafından bulunamadığına işaret ediyor. Tema güncelliğiyle pek alakalı değil ama güncel tutmak her zaman daha iyidir.
  • Sunucu izinlerini klasörler için 755, Dosyalar için 644. Sunucu izinlerinde en güvenli izin seçeneği bu diye biliyorum.
  • Çakışan eklentiler olabilir.
  • "plugin.min.js" dosyası olmayabilir, yoksa "plugin.min.js" dosya oluşturmak gerek.
Hocam ben dahil herkese yardım ediyorsunuz, alanım olduğu için yardım etmeye çalıştım umarım sorununuz çözülür.

@Hasan Merkit hocam da yardım edebilir, o da bir göz atsın.

Güncelleme öncesi ve sonrası oluyorsa, eklentilerle alakalı olmayabilir.
Hata kodu var mı konsalda?
"plugin.min.js" dosyası olmayabilir, yoksa "plugin.min.js" dosya oluşturmak gerek.
  • wp-includes/js/tinymce/plugins/wpeditimage/ yerine gidip bakın "plugin.min.js" eksik olabilir (büyük ihtimalle eksik). Bunun için "plugin.js" dosyasını ne olur ne olmaz kaydedip daha sonra adını plugin.min.js" yaparak dener misiniz hocam.

Aradaki farkı da kısaca anlatayım:
  • .min: Küçültme/sıkıştırma işlevi görür bu sayede dosya daha performanslı ve işlevli hale gelir. ".min" uzantısı eklenen dosyalar editörden çıkar bu da tarayıcılar için daha iyi olur.
  • "plugin.js" geliştirme.
  • ".min" dağıtım.
Hocam ben dahil herkese yardım ediyorsunuz, alanım olduğu için yardım etmeye çalıştım umarım sorununuz çözülür.

Hocam bir süre bilgisayar başında olamayacağım bugün de yeni geçebildim o yüzden şimdi yazıyorum bu yüzden aklıma gelen her şeyi yazıyorum hem de sizi de uğraştırmamış olurum.

"plugin.min.js" dosyası olmayabilir, yoksa "plugin.min.js" dosya oluşturmak gerek.

Bunu denedik ve çözülmedi diğerlerini deneyelim.

• Sunucu izinlerini klasörler için 755, Dosyalar için 644. Sunucu izinlerinde en güvenli izin seçeneği bu diye biliyorum.
  • Çakışan eklentiler olabilir.

Hata kodları her zaman olduğu gibi burada da büyük öneme sahip.

Sunucuya erişebildiğinizi varsayıyorum hocam sonuçta kendi siteniz.
  • Güvenlik eklentileri ile fazlasıyla çakışıyor bu nedenle en popüler eklenti üzeirnden anlatacağım.
  • WHM panelinden > Security Center > ModSecurity bölümüne gidin.
  • Hits List sekmesi > ModSecurity tarafından engellenen tüm istekler olacak oradan "weditimage" ile alakalı olanın ID'sini alın ardından.
  • Rule List sekmesi > Tüm ModSecurity kuralları olacak burada Hits List üzerinden bulduğumuz ID'yi buradan tekrar bulup disable yaparak "wpeditimage"i istisnalara eklemiş olursunuz.
  • Save ya da Deploy ederek yeniden başlatın. (Bakım gününde yeniden başlatma yaparken de yaparsınız.)
Bir diğer yöntem:
  • cPanel üzerinden kök dizine gidin.
  • Tüm klasörleri seçin ve permissions/dosya izinleri seçeneğine tıklayarak izin değerini 755 yapın. Alt klasörlere de uygula diyerek tamamlayın.
  • Tekrar benzer işlemler yapalım.
  • Tüm dosyaları seçin ve permissions/dosya izinleri seçeneğine tıklayarak izin değerini 644 yapın. ".htaccess" dosyası dahildir buna.
Bazen izin değerleri yüzünden sorun çıkabiliyor.
  • Sitenin kök dizinine gidin.
  • "wp-config.php" genellikle bu adla olur, değiştirdiyseniz bilemem,

Kod:
    define('WP_ALLOW_REPAIR', true);

En sonuna bunu yazarak kaydedin.
  • https://{siteninadresi}/wp-admin/maint/repair.php (--https://techolay.net/wp-admin/maint/repair.php--) sitesine giderek sunucuyu onarın, bunu da bakımda yapmanız daha iyi olur.
Tekrar Sıkıştırma Yöntemi Uzun Süreceği için En Sonra Ekledim:
  • Yukarıda bahsettiğim "plugin.js" dosyası, "plugin.min.js" olurken sıkıştırma sırasında hata olabiliyor ki bu da sorunlara yol açabilir.
  • Bu yüzden iki dosyayı da yedekleyip plugin dosyasını yeniden adlandırıp, hem sıkıştırarak "plugin.min.js" yaparak hem "plugin.js" hem de "plugin.min.js" yapmak sorunu çözer.

Not: Sorunu zaten çözmüşsünüz ama yine de yazmak istedim çünkü benzer bir sorun yaşarsanız göz önünde bulundurmak istersiniz diye.

F12'de görünmeyince çözüldü sandım, dediklerimi bakım sırasında yaparsanız elbet düzelecektir hocam.
cPanel ile yazdığım kodları aaPanel ile değiştiriyorum aaPanel'e çok hakim değilim ama yine de yardımcı olmaya çalışırım.

cPanel üzerinden kök dizine gidin.
aaPanel ile kök dizinine gitme yöntemi:

Oldukça benzer cPanel ile, menüden>files(dosyalar)>Rootdir diye bir seçenek olacak oradan erişebilirsiniz.​

Hocam site için geliştirici konumunda daha fazla hatta gerekirse arka planda bile yardımcı olmak isterim ama alanım web tasarımı değil o yüzden fazla yardımcı olamıyorum yine de bir sorunda yardımcı olmaya çalışırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…