derindevlethikmet 1

Becerikli
Yer
Istanbul
Faizler düşer mi, ev fiyatları nasıl değişir? Eminevim sistemiyle peşinatlı ödeme planına girmek istiyorum ancak en erken teslim tarihi olan 6 ay sonrasında ev fiyatları ne olur bilemiyorum.

Mesela bugün 4 milyon tutarında finansman için sisteme girsem, şu anda 4 milyon olan evler 6 ay sonra ne olur, kararsızım. Sizce faizler ne zaman düşmeye başlar, ev fiyatlarını çok etkiler mi?

Kimse bilemez. 500k kar edeceğim derken 1 milyonluk olma ihtimalinizde var. Risk alma gücünüze bağlı.

Faizler düşer mi, ev fiyatları nasıl değişir? Eminevim sistemiyle peşinatlı ödeme planına girmek istiyorum ancak en erken teslim tarihi olan 6 ay sonrasında ev fiyatları ne olur bilemiyorum.

Mesela bugün 4 milyon tutarında finansman için sisteme girsem, şu anda 4 milyon olan evler 6 ay sonra ne olur, kararsızım. Sizce faizler ne zaman düşmeye başlar, ev fiyatlarını çok etkiler mi?

Bu sene düşeceğini sanmıyorum ama 2027 Ocaktan itibaren düşürmeye başlayabilirler.

Ev fiyatları şu an önceki dönemlere bakarak ucuz kaldı. Türk borsası da ucuz kaldı. Faizler düşürülünce faizdeki getiri cazibesi de düşeceği için insanlar parayı başka yerlere dağıtacak. Bir kısmı altın, borsa, konut, otomotiv sektörüne gidecektir. Anlattıklarım kendi fikrim ve düşüncemdir; yatırım tavsiyesi değildir.