Kısaca nasıl anlayabileceğini anlatıyım;
1-2 motor işaretliyorsa, büyük ihtimalle yanlış alarmdır.
Kaspersky, Bitdefender, ESET gibi güvenilir motorlar zararlı diyorsa dikkatli olmalısın.
False-positive olduğunu düşünüyorum. Peki false-positive olduğunu nereden anlarım?
1- Zart Zort antivirüsleri positive diyorsa false-positive diyebilirsin. Daha çok bilindik antivirüsler positive diyorsa bir sıkıntı var demektir.
2- Virüsün açıklamasına bakın. Mesela burada crack.tool yazıyor, bu ne demek? Antivirüsü yazan şirket crack düşmanı demek. Yani sorun yok.
Peki false-positive olduğunu nereden anlarım?
1- zart zort antivirüsleri positive diyorsa false-positive diyebilirsin. Daha çok bilindik antivüsler positive diyorsa bir sıkıntı var demektir.
2- virüsün açıklamasına bakın. Mesela burada crack. Tool yazıyor bu ne demek? Antivirüs'ü yazan şirket crack düşmanı demek. Yani sorun yok.
Kısaca nasıl anlayabileceğini anlatayım;
1-2 motor işaretliyorsa, büyük ihtimalle yanlış alarmdır.
Kaspersky, BitDefender, ESET gibi güvenilir motorlar zararlı diyorsa dikkatli olmalısın.
Genelde içgüdüsel. Yoksa kaynak kodları incelemiyor kimse. Bir antivirüs bir dosyaya trojan var diyorsa hayır yok diye ispatlayamayız ama gözardı edebiliriz.
Bilindik bir Steam DRM kırma aracindaki steam_api64.dll dosyasında hiçbirinde tespit yokken bunda var. Normalde yeterince şüpheli derdim ama etiketler hep hack tool/crack şeklinde.
Bana temiz gibi geldi ama bilemedim. Güvenilir AV motorlarının hiçbiri de virüs uyarısı vermemiş zaten. Potansiyel istenmeyen uygulama: Crack olarak işaretlemişler. Ki bu gayet doğal. Bu tarz modifiye edilmiş crack dosyalarında böyle pozitif sonuçlar alınabiliyor.