Çözüldü False-Positive nasıl anlaşılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cerrahpaşalı
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 604
  • Etiketler Etiketler
    nasıl
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Arkadaşlar bir crackli oyunun false-positive olduğu nasıl anlaşılır?

Mesela ben bunun false-positive olduğunu nasıl anlarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Burada bilmen gereken iki tane şey var bir tanesi antivirüs yazılım yapan firmalar, ikincisi de İngilizce. Şimdi bunları baz alarak bunun FP olup olmadığına bakalım.

Öncelikle listede Malwarebytes ve ESET dışında bilinen bir AV yok.

İkincisi, tespitlere baktığımızda şu ifadeler var: Probably, HackTool, Heuristic, Suspicious, Generic, AIDetect.

Bütün bunlar bize kesin bir virüsten daha ziyade olası bir virüs tespitini gösteriyor bu bağlamda false-positive diyebiliriz diye düşünüyorum. Tabii ki hiçbir şeyin kesinliği yok. Gerçek kesinliği sen kendin deneyip görebilirsin. Bu konuda risk tamamen sana ait.
Tespit kimliklerinin ne anlama geldiğini öğrenerek. Hacktool'un virüs olmadığını fark ederek.

Burada bilmen gereken iki tane şey var bir tanesi antivirüs yazılım yapan firmalar, ikincisi de İngilizce. Şimdi bunları baz alarak bunun FP olup olmadığına bakalım.

Öncelikle listede Malwarebytes ve ESET dışında bilinen bir AV yok.

İkincisi, tespitlere baktığımızda şu ifadeler var: Probably, HackTool, Heuristic, Suspicious, Generic, AIDetect.

Bütün bunlar bize kesin bir virüsten daha ziyade olası bir virüs tespitini gösteriyor bu bağlamda false-positive diyebiliriz diye düşünüyorum. Tabii ki hiçbir şeyin kesinliği yok. Gerçek kesinliği sen kendin deneyip görebilirsin. Bu konuda risk tamamen sana ait.

Çözüm
Yüzeysel olarak bakarsan %100 false positive olduğunu anlayamazsın bunun için dosyanın statik ve dinamik analizini yapmak gerekir buradan ancak tahmin yürütürsün. Genel olarak dosyada hacktool, ML, AI gibi tagler varsa false positive olma ihtimali yüksektir.

Yani özetle şunu söyleyebilirim: Eğer İngilizce öğrenirsen False-Positive olup olmadığını çok daha kolay anlayabilirsin.
Hocam peki bu 13 tane virüs gösteriyor diyelim. Bu dandik yazılımları saymazsak sadece ESET ve Malwarebytes'in tespit ettiği virüsleri sayarsak nasıl olur?

Hocam peki bu 13 tane virüs gösteriyor diyelim. Bu dandik yazılımları saymazsak sadece ESET ve Malwarebytes'in tespit ettiği virüsleri sayarsak nasıl olur?
Kullanma o zaman? Bu kadar kişi açıklama yaptı, artık olayı anlaman gerekiyor diye düşünüyorum ama gördüğüm kadarıyla hiçbirini anlamamışsın.

Eset ve MBAM açıklamalarında ne yazıyor? Peki biz bunlarla ilgili ne dedik?

Eğer ikisini de okumadıysan, ki ben bu aşamada okumadığına inanıyorum, bunu tekrar okuyabilirsin:

Tabii ki hiçbir şeyin kesinliği yok. Gerçek kesinliği sen kendin deneyip görebilirsin. Bu konuda risk tamamen sana ait.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…