cansux 43

Uzman
Selam, MSI MAG A13 360mm sıvı soğutmaya kasa olarak da Cooler Master TD500 V2 kasaya sahibim. Anakartım da ASUS TUF Gaming B650-E Wi-Fi modeli.

Sıvı soğutma ve kasa fanları senkronize bir şekilde kasanın LED düğmesinden kontrol ediliyor fakat istediğim renkleri yakamıyorum turuncu sarı vb. gibi sadece birkaç renk ve efekt var. Bu ikisini istediğim efektle ve renkle OpenRGB üzerinden kontrol etmek istiyorum fakat teknik bilgim ve bağlantı tecrübem bulunmuyor. Bunu nasıl yapabilirim? Muhtemelen kasamın kontrolcüsüne bağlı ikisi de, anakarta değil. Ekran kartımın RGB'lerini direkt OpenRGB üzerinden kontrol edebiliyorum mesela sanırım anakarta bağlı olduğu için.

3 tane RGB fanın; RGB soketlerini splitter kablo ile birleştirip anakart üzerindeki RGB soketine bağlayabilirsin. ARGB bağlantısını da aynı şekilde yapabilirsin. Birisi 12 volt, diğeri 5 volt, bu duruma dikkat edin. Diğer türlü, SATA bağlantılı hem ARGB hem RGB bağlantısı olan fan hub alabilirsin. Fanlar Hub'a bağlanacak, Hub'un çıkış kabloları anakarta bağlanacak. Birkaç yöntemi var.

3 tane RGB fanın; RGB soketlerini splitter kablo ile birleştirip anakart üzerindeki RGB soketine bağlayabilirsin. ARGB bağlantısını da aynı şekilde yapabilirsin. Birisi 12 volt, diğeri 5 volt, bu duruma dikkat edin. Diğer türlü, SATA bağlantılı hem ARGB hem RGB bağlantısı olan fan hub alabilirsin. Fanlar Hub'a bağlanacak, Hub'un çıkış kabloları anakarta bağlanacak. Birkaç yöntemi var.
Çok fazla şey var stres oldum bi kontrol edebilir misin? @BerkayZ87 @X99

Dosya Ekleri

• IMG_20260814_164049.webp
    IMG_20260814_164049.webp
    1,8 MB · Görüntüleme: 30
Çok fazla şey var stres oldum bir kontrol edebilir misin?

Resimdeki Hub'a 4 tane fan bağlı. OpenRGB'den renk değiştirdiğin zaman 4 fanın renginin değişmesi gerekli, şu an değişiyor mu? Kasadaki renk değiştirdiğin düğmeye uzun süre basarsan, kontrol bilgisayardaki OpenRGB programına geçer, o şekilde deneyin. @cansux

Resimdeki Hub'a 4 tane fan bağlı. OpenRGB'den renk değiştirdiğin zaman 4 fanın renginin değişmesi gerekli, şu an değişiyor mu? Kasadaki renk değiştirdiğin düğmeye uzun süre basarsan, kontrol bilgisayardaki OpenRGB programına geçer, o şekilde deneyin. @cansux
Denedim ikisinide değişmiyor.🥲

O RGB soketlerini tek kabloda birleştiren bi soket olması lazım onunla birleştirip anakartın rgb soketine takıcaksın yanlış bilmiyorsam
Boşta duran böyle bir kablo var.

Denedim ikisinide değişmiyor.🥲

Boşta duran böyle bir kablo var.
Bu kablo.

Dosya Ekleri

• IMG_20260814_165059.webp
    IMG_20260814_165059.webp
    1,7 MB · Görüntüleme: 19
  • IMG_20260814_165328.webp
    IMG_20260814_165328.webp
    1,7 MB · Görüntüleme: 17