Fanı yüksek hızda çalıştırmak sorun yaratır mı?

Daha önceleri sizden fan tavsiyesi istemiştim. Hala soğutucu almadım, stok fan kullanıyorum. Bugün sistemi çok yormayan bir oyun oynarken bilgisayarın çok ısındığını fark ettim. GTA 5, CS2 vs. oynarken ısınmayan sistem PC Building Simulator oynarken ısınmıştı. Elimi kasanın ön camına dokundurduğum zaman özellikle işlemci tarafında çok sıcak olduğunu fark ettim. Armoury Crate uygulamasından kontrol ettim ve sıcaklığın CPU 64 derece, CPU Package 75 derece civarında. İlk kez bu kadar ısındı. Oyun oynarken daha da fazla ısınmıştı. Sonrasında bilgisayara reset attım. Aklıma fanın hızını attırmak geldi. BIOS ekranına girdim. Fanın hızını arttırdıkça daha hızlı döndüğü anlıyorum (sesten dolayı). Şu an fan hızı standart şekilde. Sizce arttırmalı mıyım? Ne gibi şeyler olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklık değerleri çok iyi, öyle aşırı ısınma yok. Öyle bir anlattın ki 90 derecelere çıktı sandım. Bu değerler için fan zorlamana gerek yok. Ha zorlarsan da bir şey olacağını sanmam, ömrü kısalır birazcık ama stock fan sonuçta değiştirecekmişsin yakında. Bir de birazcık ses yapar.

Sıcaklık değerleri çok iyi, öyle aşırı ısınma yok. Öyle bir anlattın ki 90 derecelere çıktı sandım. Bu değerler için fan zorlamana gerek yok.
Hocam daha önce bu işlemci yüzünden başıma iş aldım. PC birkaç kez servise gitti. Uzun yıllar 100 derece laptop kullandım ama masaüstünde böyle sıcaklıklar görünce korktum ya. İyi günler

Hocam daha önce bu işlemci yüzünden başıma iş aldım. PC birkaç kez servise gitti. Uzun yıllar 100 derece laptop kullandım ama masaüstünde böyle sıcaklıklar görünce korktum ya. İyi günler
Yok yok, masaüstünde oyun oynarken 70-80 derece arası değerler bile normal. 100 derece çok fazla tabii, uzun sürede arıza çıkartır laptop ya da masaüstü fark etmeksizin.

Yok yok, masaüstünde oyun oynarken 70-80 derece arası değerler bile normal. 100 derece çok fazla tabii, uzun sürede arıza çıkartır laptop ya da masaüstü fark etmeksizin.

Sağ olasın hocam iyi günler. Emektar laptop 7 sene termal macunsuz çalıştı. Geçen bir arada temizlemek için içini açtım fan çıkmadı içinden. Bakır da çıkmadı sadece alüminyum bir tabaka koymuşlar işlemci üstüne. Bir ara bilgisayara verdik ya o çaldı ya da bilgisayar fabrika üretim fansız. 11 yıl oldu neredeyse hala çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…