yusakaraa 18

Uzman
Yer
Sakarya
Selam arkadaşlar öncelikle iyi bayramlar diliyorum.

Dükkanda bir Soft ice cream makinamız var. Makinanın fan ve soğutma performansını beğenmiyorum. O yüzden fan eklemeyi düşünüyorum. Çünkü ısındıkça makinanın performansı ve ürünün kalitesi düşüyor fakat yeni eklenecek fanları makinaya bağlamadan direkt prizden çalıştırmak istiyorum.

Büyük ihtimalle 220V olarak satılan fanlardan kullanacağım ama nasıl yapmalıyım? İnternette gördüm direkt 220V fanı prize bağlayanlar var fakat bunun doğru olmadığını biliyorum, peki doğrusu nedir? Fanları prize takıp çıkartabileceğim şekilde nasıl besleyebilirim? Olabildiğince ekonomik ve güvenli bir yöntem önerirseniz sevinirim.

Eğer yukarıdaki şekilde 220V fanı prizden çalıştırmanın bir yolu yok ise 12V fan deneyeceğim. Peki 12V fanı nasıl prizden çalıştırırım?

Ek olarak fan önerilerine açığım 12-14cm veya biraz daha büyük olabilir sorun yok. Bilgisayar fanları en son ihtimal çünkü makinaya yetersiz gelebilirler.

Son düzenleyen: Moderatör:
220v fan hakkında pek fikrim yok ama sigorta ve fiş ile prize bağlasan bence bir şey olmaz.
12v bağlamak çok basit. Modem, uydu alıcısı gibi cihazların adaptörlerinin çoğu 12v ama akımda önemli geneli 1a oluyor adaptörlerin. Adaptörün soketini kesersin istersen açma kapama anahtarıyla takarsın.