Fantastik Canavarlar serisi neden patladı?

Makaleler
104
Yer
İstanbul
Evet, geçtiğimiz günlerde Harry Potter serisinden sonra bu üçlemeyi izledik. İzledik ama nasıl izledik bir bana sorun bir de Zeus'a. Daral geldi, sıkıldım, öldüm, ruhum çekildi yemin ederim.

Efenim çok uzun tutmayacağım, bu serinin başarısız olmasındaki en ama en büyük sebep ahan bu dallama: Eddie Redmayne adlı oyuncunun oynadığı Newt Scamander. Herifi ekranda görmeye tahammül edemiyorum. O üst dudağını yumruklamak istiyorum. Herif o kadar pasif, o kadar silik ve o kadar itici bir tip ki, gördüğüm her sahnede filmden tiskindim.

Abi herifin üst dudağı yok gibi. Herif Voldemort oynasaymış yeriymiş yani. İnanılmaz içine kapanık, inanılmaz pasif, erkeklikten uzak bir herif olması beni çıldırttı. Şu satırları yazarken bile herif yanımda olsa da suratına yumruk atsam diyorum.

İkinci filmde Johnny Depp gelmişti. Herif filme biraz renk katacak derken davası başlayınca patates oldu. Kaldık yine Newt ile başbaşa. Ya herifin soyadı Scamander. Oğlum çok mu aradınız bu geri zekalı soyadını? SCAMander nedir ya? Allah bin belanızı versin ya.

Neyse, filmin başarısız olmasına sebep olan ikinci karaktere gelelim: Jacob Kowalski. Abi bu rol, bu karakter niye vardı? Bu adam film boyunca ne yaptı? Yahu büyü dünyasının ortasına büyü yapamayan bir adamı sokmanın manası ne? Son filmde bunun eline bir de asa falan veriyorlar, hani bir beklentiye giriyorsun belki büyü yapabilecek diye ama yok. Üç film boyunca herif bomboş gezdi ortalıkta ya.

İzlerken bu kadar daraldığım bir seri daha bilmiyorum ya. Bir de bunun sevgilisi vardı, kızı aptal rolüne koymuşlar nedense. Kız üçüncü filmde birden akıllanıyor, imaj değiştiriyor falan. Tutarlılık desen yok. Bak yine Newt geldi aklıma. Çok kızgınım forum çok. Neyse ki bu gudubet tutmamış da devamını çekmemişler. O kadar sinirlendim ki herifin Instagram hesabına gidip yazasım geldi yani, anlatamam.

Ahhhhh bak şimdi aklıma geldi. Filmdeki bir başka gıcık karakter: Newt'in sevgilisi olmaya çalışan ya da Newt'in onu sevgilisi yapmaya çalıştığı kız: Katherine Waterston, filmdeki adıyla Tina (Porpentina) Goldstein. Newt kadar pasif, Newt kadar sünepe bir karakter. Yemin ediyorum film sünepeleri bir araya toplamış. Yani durum o kadar vahimdi ki, ben Johnny Depp'in tarafındayım ya diyorsunuz. Dumbledore'un eviyle kıyafeti uymuyor. Dumbledore'un kardeşiyle kendisi uymuyor. İşkence gibi bir filmdi yemin ederim.

Filmde en iyi rol yapan karakter bence Ezra Miller idi. Hoş Newt malı da mal rolünü iyi yaptı. Yani eğer kitaptaki karakter sünepe ise adam rolünü %100 oynadı. Mallığın, pasifliğin, loserlığın hakkını verdi.

Ya dönüp karakterlere bir kere daha baktım, hani böyle her bir parçası farklı markadan saçma sapan toplama sistemler olur ya, film de tam öyle. Ne kadar farklı karakter varsa bir araya toplayıp film yapmaya çalışmışlar. Tabii ki ellerinde patlamış. İyi de olmuş! Bok gibi bir seriydi. Harry Potter serisindeki hiçbir filmle de kapışamaz.

Defol git Newt Scamander. O aptal fantastik hayvanlarını da al ve defol git.

OH BE!

Son düzenleme:
Abi Allah başka dert vermesin. Şaka bir yana Peaky Blinders dizisinin eski zamanda geçen bir versiyonu çekilse genç Thomas Shelby oynayacak tip var adamda.

Fazla haksız sayılmazsınız. Adam akıllı kurgu eseri olarak yazılmadı Fantastik Canavarlar serisi. Harry Potter serisinde birkaç kez geçtiği için Rowling filmlerin senaryosunu ona göre yazdı.

Ayrıca filmler ve hikaye bağlantısı berbat. İlk filmde Newt temelli giderken sonraki filmlerde ise Dumbledore ve Grindelwald ağırlıklı ilerlemeye başladı. Ki bunun en büyük sebebi ilk sebebimiz olan edebi yoksunluk. Tamamen film çekmek için yazılan senaryodan en fazla bunlar beklenebilir.

Deep'in Grindelwald'ı ise daha uygundu, farklı bir hava katıyordu seriye. Deep ayrıldıktan sonra zaten çok eleştirildi ve çöktü seri. Yoksa hasılatı idare eder seviyedeydi.

Temel sorun Dumbledore - Grindelwald gençlik aşkının ileriki yaşlarında bir çatışmaya dönüşmesi ama serinin adı ve izleyicinin beklentisi uyuşmadığı için büyük sorun yaratıyor.

Yani kısaca Rowling ve yapımcı stüdyonun daha fazla para kazanma arzusuyla oluşmuş karışık bir seridir. Belki detaylıca üzerine düşülseydi yeni bir Harry Potter potansiyeli olabilirdi.

Haklısınız gişede çakıldı. Newt’in pasifliği senaryodaki tutarsızlıklar ve Johnny Depp yüzünden izleyici uzaklaştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…