Fantech Helios II XD3V3 mouse %100 şarjdan sonra pilin hızlı azalması ve kalibrasyon önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Efe1111
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 194

Efe1111

Üyecik
Merhaba, ben de yakın zamanda bu ürünü satın aldım. Ancak şarjı %100'den sonra çok hızlı şekilde azalmaya başlıyor. Config dosyasından show battery komutunu 1 olarak değiştirdim; bu sayede pil yüzdesel olarak görünüyor. Fakat belirttiğim gibi, %100 seviyesinden sonra şarj çok hızlı düşüyor.

İlginç olan şu ki, pil %100 durumundayken cihaz 3 gün boyunca dayanabiliyor. Wraith'e bu durumu sordum, bana birkaç kez tam şarj ve tam deşarj işlemi yapmamı önerdiler (4-5 kez).

Siz benzer bir sorun yaşadınız mı? Bataryanız normal kullanımda kaç gün dayanıyor?

Sorununuzun çözümüne yönelik adımlar aşağıda yer almaktadır:

1. Tam Şarj ve Tam Deşarj: Wraith’in önerdiği gibi cihazın pilini tamamen şarj edin ve ardından tamamen deşarj edin. Bu işlemi 4-5 kez tekrarlayın. Bu işlem, bataryanın kalibrasyonunu iyileştirebilir.

2. Yazılım Güncellemeleri: Cihazınız için mevcut olan en son yazılım güncellemelerini kontrol edin ve yükleyin. Güncellemeler, pil yönetimi ve performans sorunlarını giderebilir.

3. Aygıt Yönetimi: Bilgisayarınızdaki aygıt yöneticisinden mouse'unuzun sürücüsünü kontrol edin. Gerekirse sürücüyü kaldırın ve yeniden yükleyin. Bu, bağlantı sorunlarını çözebilir.

4. Pil Koruma Modu: Eğer mouse'unuzda bir "pil koruma modu" veya enerji tasarrufu ayarı varsa, bunu etkinleştirin. Cihazın daha az enerji tüketmesine yardımcı olabilir.

5. Bağlantı Kontrolü: Mouse’unuzun bilgisayarınıza olan bağlantısında bir sorun olmadığından emin olun. Kablosuz bir ürünse, alıcının doğru bir şekilde çalıştığını ve sinyalin güçlü olduğunu kontrol edin.

6. Fiziksel Muayene: Mouse’unuzda herhangi bir fiziksel hasar veya temas problemi olup olmadığını kontrol edin. Temas problemleri, hızlı pil tüketimine neden olabilir.

7. Alternatif Güç Kaynağı: Farklı bir USB portu veya güç kaynağı kullanarak mouse’unuzun şarj edip etmediğini kontrol edin. Bazen, kullandığınız portlar veya adaptörler hatalı olabilir.

Eğer yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse, daha fazla bilgi edinmemiz gerekebilir. Özellikle pilin durumu hakkında daha fazla ayrıntı sağlayabilir misiniz? Örneğin, pilin içindeki döngü sayısı veya diğer belirli teknik detaylar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…