Bende 2 hafta kadar 8BitDo Ultimate 2C kullandım. İlk başlarda dairesellik testi canımı sıkıyordu. Kolu takıp test yaptığımda %15 çıkıyordu. Sonra ben boş verip oyun oynamaya başladım. 2 haftalık süreçte Crysis 2 ve Resident Evil 4 remake bitirdim ve bu oyunları tamamen aim assist kapalı bir şekilde rahatça oynayabilmiştim. Ancak ben, bu 2 haftalık süreç içerisinde şunu fark ettim, ben bir saat kadar oyun oynadıktan sonra tekrar dairesellik testi yaptığımda ilginç bir şekilde, %15 olan hata oranı %10'a düşmüştü. Çok şaşırdım ve araştırmaya başladım. Öğrendim ki bu normalmiş. Bu dairesellik testleri soğukken ve sıcakken farklılık gösterirmiş. Ayrıca öğrendiğim bir diğer bilgi ise, dairesellik testinin sonucunun her zaman ölü bölge olduğu anlamına gelmediğini ve bu dairesellik testi genel olarak sadece yarış ve dövüş oyunlarında etkili oluyormuş. Benim gibi shooter oyuncularını pek etkilemezmiş. Bunu öğrendiğimde ilk başta içim rahatlamış bir şekilde oyun oynamaya devam ederken yine yaptığım bir araştırmada, 8BitDo Ultimate 2C'nin analog çözünürlülüğü 1111'miş. Benim kendi kolumda yaptığım testlerde ise garip bir şekilde çözünürlülük 53 çıkıyordu. Sonradan anladım ki yapılan bu testler 1.06 yazılım güncellemesi ile yapılıyormuş. Ben ise hep en güncel sürüm olan 1.09 sürümünde kullanıyordum. Bende hemen sürüm değiştirip test yaptığımda, bu sefer 53 olan çözünürlülük 600'lere kadar çıkmıştı. Ancak garip bir şekilde testlerde analog titriyordu. Yani fiziksel olarak analog sabit, dokunmuyorum bile ama tir tir titriyordu. Biraz ittirip öyle tutuyordum ama titremeye devam ediyordu. Bende bunun üzerinde 8BitDo'ya mail attım ve benden analogları kalibre etmemi istediler. Dedikleri gibi kalibre ettim hem de birkaç defa yaptım. Ancak işe yaramadı. Bu durumu tekrar 8BitDo'ya iletince, ürünü iade veya değişime göndermemi istediler. Bende hiç uğraşmak istemedim iade talebi oluşturup gönderdim. Şu an paramı bekliyorum. Anlayacağınız 8BitDo ile kötü bir tecrübem oldu. Büyük ihtimal artık uzak duracağım bir marka olacak. Ayrıca size bahsettiğim araştırmalarımı Reddit ve
gamepadla.com sitelerinden yaptım.