Yer
Antalya Belek
Steam yaz indiriminde yıllardır ovulmesinden dolayi fiyatı bu kadar ucuzken bir Far Cry 3 aldım. Yıllarca Community'nin sürekli övgüyle bahsetmesinden midir bilmiyorum ama bu oyunda 6. saatimde çok sıkıldım.
En son Buck icin kilic ararken bir pusula parcasi buldum.
Herkesin övdüğü o Vaas denen adam hiç doğru düzgün oyunda gözükmüyor. Jason'un zengin zubbesi iken bir anda o acımasız konuma gelişi.

Çok garip. Şu ana kadar çok oyun bitirdim ama nedense Far Cry 3'u sevemedim. Daha önce az da olsa Sandbox FPS deneyimim vardı. Acaba bu sebepten mi beni sevdirmedi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Steam yaz indiriminde yıllardır ovulmesinden dolayi fiyatı bu kadar ucuzken bir Far Cry 3 aldım. Yıllarca Community'nin sürekli övgüyle bahsetmesinden midir bilmiyorum ama bu oyunda 6. saatimde çok sıkıldım.
En son Buck icin kilic ararken bir pusula parcasi buldum.
Herkesin övdüğü o Vaas denen adam hiç doğru düzgün oyunda gözükmüyor. Jason'un zengin zubbesi iken bir anda o acımasız konuma gelişi.

Çok garip. Şu ana kadar çok oyun bitirdim ama nedense Far Cry 3'u sevemedim. Daha önce az da olsa Sandbox FPS deneyimim vardı. Acaba bu sebepten mi beni sevdirmedi?
Ben de oynadığımda hiç sevmemiştim. Far Cry oyunları genel olarak sadece alan ele geçirmeden oluşuyor ve hemen sıkıyor insanı. Far Cry 3 bir nevi değişik diyebiliriz ama hiç güzel değil.

Ben de 2 gün önce bitirdim, bir noktadan sonra trainer indirdim arabadan daha hızlı koşmayı açtım bastım sınırsız mermiyi hızlıca bitirdim. Yine bile bazı yerler sıkıcıydı çünkü oyunda gizlilik adam gibi olmadığı halde gizlilik görevi vardı. Taş atma ve eğilmeyle bitiyor sanmış yapan grup. Git ötede herif Splinter Cell geliştiriyor az taktik alsana ne bu böyle trainerdeki asla tespit edilme ayarı açık olmasına rağmen her adımımda aha fark edildin diye başa sarma. Fark edilmedim ben ya diye defalarca denedim sonra trainer açtım asla fark edilme açtım yine aynı yerde fark edildin diyor. Teorik olarak imkansız fark edilmem çünkü ilgili kodları hile yaptım değiştirdim herifler bildiğin şuraya adım atarsa baştan alsın diye ayarlamış sanki mayın tarlası.

Mayın tarlası demişken mayınlara basmadan geçme bölümü bile var sırf gıcıklık olsun diye. Temel şeylerin hepsi seviye atlama karşılığında açılıyor, bir tane adam gibi shotgun yok, gizli geçersem 3 katı xp alacağım yerde gizlilikle öldürmesi imkansız olan ağır zırhlı 9 canlı elemanlar var, hikayesi şöyle kalite böyle kalite diyorlar ama ortada hiçbir şey yok. Yay kullanması bile çok gıcık yok 0-50 metre arasını şu noktaya göre at 80 metrede şu noktaya göre at hiçbir gösterge se yok düşmanın ne kadar uzakta olduğuyla ilgili. Zamanına göre iyiymiş falan ona da inanmıyorum ben Blood 2 yeni çıktığında ekran kartı almak için para biriktirip oynamıştım o zamandır oyunlarla haşır neşirim, bundan daha önce çıkmış Splinter Cell'lerde olan özellikler bu seriye FC3'ten yıllar yıllar sonra gelmiş. Crysis var Crysis 2 var Just Cause var bir sürü oyunu birleştirmeye çalışmışlar ama ellerinde olmayan şeyi zorla sunmaya çalışmaları berbat etmiş. Sonrasında FC4'ü denedim genel olarak daha iyi gibi geldi halbuki aynısı diye bayağı eleştiriliyor.

6'yı denemek en mantıklısı gibi bu seri için. Takedown yapayım çaktırmadan milleti öldüreyim ruhları duymasın diye bir oyun canı çeken varsa Splinter Cell Blacklist, Dishonored, son çıkan Hitman, Mark of the Ninja gibi bunu zevk alarak yapabileceği oyunlara yönelsin. Far Cry 3 destanında anlatılan şöyle iyi böyle iyi denen oyun daha çok Metal Gear Solid'e benziyor. Hikayesi film izler gibi ama içinde olduğunu hissediyorsun, oynanış olarak daha önce o güne kadar hiç görülmedik şeyler getiriyor, görüntüsünü güzelleştirip tekrar yayınlasalar yine herkes sever falan bunlar FC3 için ya nostalji ya da ilk defa takedown yapılan oyun deneyen insanların boyanmış gözüyle gördüğünü aktarması.

Ben çok zevk almıştım. Çıkış yılına bakın o zamanlar güzeldi. Açık dünya oyunları pek azdı türünün güzel bir örneği diyebilirim. Sonra hep aynı devam etti grafik eklediler. Far cry primal baya hoşuma gitmişti ama.

Beğeniler kişiye göre değişir, normal. Ben de oyun ilk çıktığında oynarken çok sevdim, tamamen gizlilikle oynadım. Kampları kimseye görünmeden ele geçirmeye çalıştım, hayvanları düşmanlara karşı kullanmak için stratejiler yaptım, düşmanların göremeyeceği kör noktaları anlamaya çalıştım. Daha sonraki oynayışımda önüme gelene sıkarak ilerledim, her şeyi craft sayesinde maksimuma çıkarınca aynı keyfi almadım. Belki oyun tarzıyla ilgili olabilir.

Jason'un zengin zubbesi iken bir anda o acımasız konuma gelişi. Çok garip.
Karakter gelisimi. Cok harika bir karakter gelisimi mi tartisilir ancak butun Far Cry oyunlari arasinda en iyi karakter gelisimi bu oyunda. Bu oyunda karakter gelisimi cok da iyi olmasa da o karakter gelisiminden verdigi mesaj cok iyi.
Yıllarca Community'nin sürekli övgüyle bahsetmesinden midir bilmiyorum ama bu oyunda 6. saatimde çok sıkıldım.
''Ubisoft formulunu'' demek ki siz sevmiyorsunuz. Sadece ara sahnelerini YouTube'dan izleyebilirsiniz, oynayamayacak kadar baydiysa oyun.
Herkesin övdüğü o Vaas denen adam hiç doğru düzgün oyunda gözükmüyor.
Surekli gozukmesine gerek yok ki? Surekli gozukseydi zaten bu oyun cok rahat 100 saate dayanirdi ve kimsenin oynayacak sabri kalmazdi. Ekran suresi boyunca en fazla etkisi olan karakter oyunda.

Oyunda surekli ayni seyleri yapip yapip duruyorsunuz degil mi? Vaas ''delilik'' konusmasinda ne demisti? ''Surekli ayni seyleri yapip yapip, bir seylerin degisecegini umuyorsun'' demisti, degil mi? Kendisi de bu dongunun farkina vardigi icin oldukca rahatsiz bir tavir gosteriyor zaten, o ara sahnede gorebileceginiz uzere. Vaas'in da kendi capinda sorunlari var ve bu pek de cozemedigi sorunlari icin surekli birini suclama pesinde, bu durumda da sucladigi kisi maalesef biz ya da Citra oluyoruz. Peki oyunun sonunda ne oldu? Iki sondan birinde (arkadaslarini kurtar) bu delilik dongusunu bozdunuz. ''Deli'' gibi davrandiginizin ve aslinda hicbir seyin degismedigini, olen Grant'in geri gelmeyeceginin, Citra'ya ve size bir suru gorev veren bilumum kisilere bildiginiz kole oldugunuzun farkina vardiniz ve bu katliamin fisini cektiniz. Oyunun size vermek istedigi mesajlardan biri de bu. Ha, bu mesaji verelim derken bir yandan da tembel oyun tasarimiyla ayni seyleri yaptirtmaya zorlamis olabilir kimisinin gozunde ancak gercekten insanda en fazla etkisi olan Ubisoft oyunlarindan biri kendisi. Buna ek olarak cizim stili olarak da Ubisoft'un hic denemedigi ve ozgun bir cizim stiline sahip, SSAO teknolojisini oldukca cizim stilinin lehine kullanan bir oyun.

Belki bir (eski) AC serisi etmez ancak hikaye olarak bence en iyi Ubisoft oyunlarindan biri. Katilmayan kisiler tabii ki olur, oyun sonucta bu. Verilen mesaji begenmezsiniz, hikaye isleyisini begenmezsiniz, vs vs. yani.

Ben çok zevk almıştım. Çıkış yılına bakın o zamanlar güzeldi. Açık dünya oyunları pek azdı türünün güzel bir örneği diyebilirim. Sonra hep aynı devam etti grafik eklediler. Far cry primal baya hoşuma gitmişti ama.
Bundan dolayı da olabilir. 2014'te oynadım ben de. Rüya gibiydi o zamanlar grafikleri ve oynayışı. Fakat şu an oynasam aynı şeyleri söylemem herhalde. Far Cry 6'ya bakabilirsiniz aslında. @Fatih Mankann

Bundan dolayı da olabilir. 2014'te oynadım ben de. Rüya gibiydi o zamanlar grafikleri ve oynayışı. Fakat şu an oynasam aynı şeyleri söylemem herhalde. Far Cry 6'ya bakabilirsiniz aslında. @Fatih Mankann
Bu oyunu sistemim zor açıyordu. 2 gb RAM, GT 9800 ekran kartım vardı, 30 fps olarak oynadım. :D Zor şartlarda açılan en keyif aldığım kaliteli oyun oldu benim için. Belki bu yüzden baya eğlenerek hoşuma giden bir seri oldu. Yeni çıkardıklarını da seviyorum aynı bile olsalar.