Çözüldü Fare oynatıldığında veya oyuna girildiğinde bilgisayardan cızırtı sesi geliyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Caner Uncu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    cızırtı
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
12
Yer
Çorum
  • Anakart: Gigabyte B450M K
  • RAM: GoodRam IRDM X 2x8 3200 MHz CL16
  • Ekran kartı: Gigabyte Eagle RX 6600
  • İşlemci: R5 5500
  • PSU: NZXT C550
  • SSD: Gigabyte 2500E 500 GB
Selam, yukarıda özelliklerini belirttiğim sistemi kullanıyorum. Masaüstündeyken fareyi sağa sola oynatsam bile cızırtı sesi geliyor sistemden. Oyun açıyorum, direkt cızırdamaya başlıyor. Nereden geldiğini tam olarak belirleyemedim ancak anakarttan geliyor sanki. RAM'leri çıkarttım onlardan gelmiyor. Ekran kartında da sorun yok gibi. İşlemci fanım cızırdıyor ancak elle durdurdum, bu bahsettiğim cızırtı ondan gelmiyor. Fareyi oynattığımda dahi cızırdaması garip geldi.

Sesi kaydetmeyi düşündüm ancak AMD fanı da cızırdadığı için net olarak duyulmuyor kaydettiğimde bahsettiğim ses.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
PSU'ya yaklatşır kulağını. PSU ya da ekran kartından gelir bu ses. Fareyi oynattığında bir poll request olur. Bu da işlemci kullanımı gerekirir. Sonuç olarak bu da güç tüketimine sebep olur ve PSU'dan bu yüzden bobin vızıltısı gelebilir.
RX 6600 yüksek watt çekmiyor. Stok halde 100W çekiyor, V-Sync açtığımda bu değer çok daha düşük oluyor. Kullandığım RX 460'ta da bobin yok zaten. Ayrıca yüksek watt çektiğinde yapmıyor. PC boştayken 4-5W çekiyor kart, yine de cızırdıyor. Umarım anlayabilmişsindir.

RX 6600 için 160W yazmışsın, 160W falan çekmiyor. Gördüğüm en yüksek değer 100W oldu. ''Cahil'' falan diye de hakaret edemezsin, konu çözüldü. Uzatmana gerek yok, iyi günler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…