Farklı Hz değerine sahip çift monitörde video oynatmada takılma sorunu

Bamesa

Gelişen
Merhaba arkadaşlar,

Sistemime 2 monitör bağlı ancak ikisinin farklı Hz değerleri var, bu sebepten dolayı problem yaşadığımı düşünüyorum.

Ekran kartı: RTX 3070

1. monitör: 2K 144 Hz - DisplayPort ile bağlı
  2. monitör: 1080p 60 Hz - HDMI ile bağlı (2.1 HDMI Paugge kablosu)
  3. monitörümde yani ana ekranda oyun oynarken, 2. ekranda herhangi bir şey izlemeye çalıştığımda tarayıcı üzerinden olsun veya film, dizi fark etmeden sanki ara ara donarak ilerliyormuş gibi oluyor ve bu sık sık yaşanıyor. Bununla ilgili nasıl bir çözüm önerirsiniz?

4-5 ay öncesine kadar 2. monitör olarak daha eski bir monitörümü kullanıyordum, 900p’lik bir monitörüm vardı (75 Hz diye hatırlıyorum). Onda hiçbir problem yaşamıyordum, oldukça akıcıydı; ancak mevcut 2. monitörümde böyle bir problemle karşı karşıyayım ve inanılmaz canımı sıkıyor.

Çözüm için önerilerinizi bekliyorum.

Selam.

Google Chrome üzerinden donanım hızlandırmayı kapatarak deneme yapabilirsiniz. Benim monitörde de video veya film izlerken takılma ve göz kırpma oluyordu. Donanım hızlandırma seçeneğini pasif yaparak çözdüm.

Kabloları ekran kartında farklı portlara takmak bu tarz sorunları çözebiliyor.

Kabloları ekran kartında farklı portlara takmak bu tarz sorunları çözebiliyor.

Mevcut bağlantı hallerinde ikisi de farklı portlarda 1. ekran DisplayPort'a bağlı 2. ekran HDMI'a bağlı.

Edge kullanıyorum fakat belirttiğiniz gibi deneyeceğim ancak sadece tarayıcı kullanırken değil tarayıcı haricinde bir şeyler izlediğimde de maalesef yanı problemle karşılaşıyorum.

Farklı portlarda olmasa nasıl olacak zaten, kart üzerinde kabloları yer değiştireceksiniz, 2. Ekranı DP, 1 ekranı HDMI gibi veya 2. Ekranın DP girişi varsa onu DP portuna takacaksınız, kartın çıkışlarında yer değişecek yani.

Bu çözümü zaten denemiştim önceki mesajımde belirtmek istediğim detay ikisi de DP veya ikisi de HDMI'da değil anlamındaydı. Ana ekran DP bağlantısında ikinci ekran HDMI bağlantısından bağlı. İkisini de DP üzerinden bağlamayı denedim ancak bir etkisi olmadı.

AMD 5600X işlemcim var böyle bir kullanımda, oyunlarda fps düşüşü yaşar mıyım sizce ? O ürünün yorumları pek iyi değil gibi; Bu ürün'de aynı görevi görecektir diye düşünüyorum doğru mu ?

Bu yöntem tum video ve goruntu islemlerini CPU uzerinden yapiyor. Eger CPU %100 değilse sorun cikmaz. Ama işlemciyi bu seviyede kullanan bir is yapiyorsaniz sonuc su andakine benzer olur. Ben laptopta 3. ekran baglamam gerektiginde kullaniyorum. Gunluk kulalnimda sorun cikarmiyor. Sizde sorun ciktigi anda MSI Afterburner'da GPU ve CPU kullanimi ne seviyede oluyor?

Akşam kullanım değerlerine bakıp yazmam daha doğru olacaktır, ancak bir eski ekranım bağlıyken böyle bir problemle karşılaşmıyorken şu an karşılaşmak kafamı kurcalayan konu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…