DarthVader1

Üstün
Makaleler
1
Merhaba,

Bugün yaptığım testi sizlerle paylaşmak istiyorum, farklı fan kurulumları ile kasa soğutmasında ne gibi farklar var görelim. Başlamadan önce PC bileşenleri:
  • Ryzen 5 5500 stok soğutucu.
  • Kasa BitFenix enso.
  • Fanlar BitFenix en sonun yanında gelen 2 adet fan, ID-Cooling XF12025 SDK, eski bir Gigabyte 12 cm fan.
Uyarı! Kasam mesh olmadığı için mesh kasalarda bu rakamlar ne kadar değişir bilemiyorum. Kasamda sadece ön alt tarafında içeriye hava alacak bir bölüm var.

Sonuçlar şu şekilde:
  • Tek egzoz fanı ile 5 dakika sonunda 83 derece.
  • Çift egzoz fanı ile 5 dakika sonunda 83 derece.
  • 3 egzoz fanı ile 5 dakika sonunda 83 derece.
  • 1 egzoz bir intake fanı ile 5 dakika sonunda 83 derece.
  • 1 egzoz 2 intake fanı ile 5 dakika sonunda 83 derece.
  • 1 egzoz 3 intake fanı ile 5 dakika sonunda 83 derece.
  • 1 egzoz 3 intake intake en güçlü intake fan en üstte takılı 5 dakika sonunda 84 derece.
  • 1 egzoz 3 intake performansı en düşük fan egzoz olarak takılı en performanslı fan en altta 5 dakika sonunda 85 derece.
  • 1 egzoz 1 intake fanı takılı intake fan ön tarafın en altına takılı 5 dakika sonunda 82 derece.
Bu rakamlar CPU-Z stres testi ile yapıldı ve Core Temp üzerinden işlemci sıcaklığı takip edildi.
Lütfen fikirlerinizi belirtin, katılmadığınız veya doğru bulamadığınız yerleri yazın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek egzos fani ile diger kurulumlar arasinda hic fark olmadigina gore kasanin hava sirkulasyonu oldukca kotu anlasilan. Ses yapmasin diye egzos fani disindakileri kapatmak en iyisi. On cam panel ayriliyorsa testi bir defada oyle yapmak lazim. Mesh olan modeli ile ne kadar fark ediyor ya da ediyor mu anlasilir.

Tek egzoz fani ile diger kurulumlar arasinda hiç fark olmadigina gore kasanin hava sirkulasyonu oldukca kotu anlasilan. Ses yapmasin diye egzoz fani disindakileri kapatmak en iyisi. On cam panel ayriliyorsa testi bir defada oyle yapmak lazim. Mesh olan modeli ile ne kadar fark ediyor ya da ediyor mu anlasilir?

Ön panelide çıkarıp tekrar test yapmayı da düşünüyorum yapınca eklerim buraya.