Farklı Linux/BSD önerileri

29

Üstün
Makaleler
23
Esenlikler arkadaşlar, anlaşılan nümerik analiz dersim fazlasıyla sıkıcı geçecek ve ben de kendime eğlence arıyorum. Şu anda kadar bütün büyük tabanlardan birer dağıtım kullandım linux tarafında (hiç bsd denemedim) ve şimdi daha çok "nerd" kesimin kullandığı dağıtımları (ve belki biraz bsd) incelemek istiyorum. Daily rive ana amacım değil ama çok beğenirsem belki çok ileride olabilir.

Nix olur FreeBSD olur, Alpine çok duydum, Gentoo'dan korkuyorum hepsi olabilir. Mümkünse sebepleriyle beraber önerilerinizi bekliyorum.

NixOS çok farklı bir deneyim sunuyor. Eğer Gentoo'dan korkuyorsan ben sana şunu söyleyeyim, bence NixOS Gentoo'dan daha zor ama bir o kadar da eğlenceli. Daily-use için de kullanmaya başladım ben NixOS'u.

Şöyle bir proje var. Bunu da inceleyebilirsin.

İfadeler: 29
Dagitimdan ziyade suckless felsefesini asilayan kullanici deneyimi nasil olur acaba?
Void Linux + Musl kutuphanesi + DWM + runit. Nasil fikir?

İfadeler: 29
Dagitimdan ziyade suckless felsefesini asilayan kullanici deneyimi nasil olur acaba?
Void Linux + Musl kutuphanesi + DWM + runit. Nasil fikir?
Olur hocam yeriz, ders başlasın kuruluma geçerim.

Hocam kusura bakmasın, anlatamıyor.

OpenBSD -current ciddi ciddi kullanılabilecek tek BSD bence, onun da çok eksiği var.

Void Linux'a bakmanızı tavsiye ederim. runit init sistemi ve xbps adını verdikleri özgün bir paket yöneticisi kullanıyorlar; farklı bir deneyim sunacağına eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…