Remus Lupin

Uzman
Makaleler
1
Yer
Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu
Merhaba, ilk bilgisayar kullanmaya başladığımdan beri sadece Windows kullandım. Açıkçası Linux'a geçme fikri hep aklımdaydı ama Valorant oynadığım için geçemedim hiç. Artık bıraktım oynamayı (hayat kalitem arttı) ve Linux'a geçeceğim. Ne gibi zorlukları var? Ve yeni başlayan birisi için ne önerirsiniz. Oyun öncelikli.

Son düzenleme:
Mint Cinnamon önermişlerdi bana. Denedim ama oyun çalıştıramayınca geri Windows'a dönmüştüm, arayüzü falan çok güzeldi, 4 GB RAM yiyordu boşta.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mint Cinnamon önermişlerdi bana. Denedim ama oyun çalıştıramayınca geri Windows'a dönmüştüm, arayüzü falan çok güzeldi.

Oyun demişken, oyun öncelik bu arada. Hikayeli AAA oyunlar falan

Bazzite nasıldır? Oyun odaklı bir dağıtım sanırsam. Arayüz olarak CachyOS güzel geldi bana, işlevi de önemli tabii.

Merhaba, ilk bilgisayar kullanmaya başladığımdan beri sadece Windows kullandım. Açıkçası Linux'a geçme fikri hep aklımdaydı ama Valorant oynadığım için geçemedim hiç. Artık bıraktım oynamayı (hayat kalitem arttı) ve Linux'a geçeceğim. Ne gibi zorlukları var? Ve yeni başlayan birisi için ne önerirsiniz? Oyun öncelikli.

Windows 11'e aşina olan Zorin OS'u rahat sekilde kolayca kavrar.

İlk kez başlayan biri için değil de en iyi Linux dağıtımına bakın bütün arayüzü olan Linux basit ve hepsinin topluluğu var olmadı sosyalden konu açabilirsiniz.
Ama Linux Mint bence yeni kullanayım ve başlangıç için sorunlu ben de ilk bunu kulandım ama çok sorun yaşadım.
Linux Mint yerine Fedora'yı denedim hiçbir sorun olamdı ama herkes cashyos övünce geçtim.
CachyOS bence de en iyi Linux dağıtımlardan biri ve menunum sadece Wi-Fi SSID gözükmüyor Wi-Fi aç kapa yapınca düzeliyor.