cagata

Uzman
ASUS laptopuma Casper'ın adaptörünü kullanmıştım yaklaşık 4 ay falan oluyor sizce bilgisayar zarar görmüş müdür?

Muhtemelen hayır. Eğer merdiven altı bir adaptör marka kullanmadıysanız, voltajlar aynı ve amper değeri eşit veya daha yüksek adaptörler, cihaza zarar vermez.

Liteon, ASUS, Casper, Toshiba'nın bazı modelleri aynı ucu kullanır.

Muhtemelen adaptörünüzün değeri:
19V 3.42A
19V 4.74A

Muhtemelen hayır. Eğer merdiven altı bir adaptör marka kullanmadıysanız, voltajlar aynı ve amper değeri eşit veya daha yüksek adaptörler, cihaza zarar vermez.

Liteon, ASUS, Casper, Toshiba'nın bazı modelleri aynı ucu kullanır.

Muhtemelen adaptörünüzün değeri:
19V 3.42A
19V 4.74A
Casper'ın orijinal adaptörü. Voltajı bilmem ama Casper'ın 75 watt adaptörü ASUS'un ise 120 watt

Amper değerleri karşılıyor ise neden zarar görsün hocam?
Amper değerlerine hiç dikkat etmedim

Casper'ın 75 watt adaptörü ASUS'un ise 120 watt
Muhtemelen Casper adaptörünüz amper yetersiz kalıyor ancak ağır işlemler yapmadığınız için adaptör veya cihazda bir problem olmamıştır. Onun dışında cihazınız yeteri kadar güç çekemediği için zarar göreceğini sanmıyorum. Zarar görse görse adaptör görür.

O adaptör nasıl şarj ediyormuş hocam? Yükteyken pil azalmıyor mu? Adaptörün arkasında yazar kaç amper veriyormuş.

Muhtemelen Casper adaptörünüz amper yetersiz kalıyor ancak ağır işlemler yapmadığınız için adaptör veya cihazda bir problem olmamıştır. Onun dışında cihazınız yeteri kadar güç çekemediği için zarar göreceğini sanmıyorum. Zarar görse görse adaptör görür.
Ağır dediğin oyunlar oynadım.

O adaptör nasıl şarj ediyormuş hocam? Yükteyken pil azalmıyor mu? Adaptörün arkasında yazar kaç amper veriyormuş.
Azalmadı hiç.

Muhtemelen adaptör zorlanmıştır. (Ve ısınmıştır.) Onun dışında yeteri kadar enerjiyi sağlamış olabilir. Cihazınız kolay kolay hasar görmez. Merak etmeyin. En fazla, yetersiz enerji geldiği esnada performansını düşürür.

Muhtemelen adaptör zorlanmıştır. (Ve ısınmıştır.) Onun dışında yeteri kadar enerjiyi sağlamış olabilir. Cihazınız kolay kolay hasar görmez. Merak etmeyin. En fazla, yetersiz enerji geldiği esnada performansını düşürür.
Evet o dediğiniz oldu oyunlarda arada sırada kasma gözlemledim.

Bir de bunu sorma sebebim ASUS'un kendi orijinal adaptörüde yetmiyor olabilir çünkü oyunlarda pil azalması ve işlemci 25 wattda sabitleniyor.