Her ne kadar forumun %90 oranında ehliyeti olmasa da bunu öneriyorum. Kısalar açık gezin, 2 senedir istemsiz yaptığım harekettir. Geçen gün yaya halde iken ana caddede arabaları inceledim. Öğle vaktinde bile farları açık arabalar kendini daha çok belli ediyor. Fabrikasyon Xenon farlı arabalar daha da belli oluyor. Bu farkı algılamayan göz doktoruna görünsün.

Sıfır üretilen boş paket arabalarda gündüz farı yok. Gündüz farını bu meseleye katmayın çünkü farları yanan bir Tofaş bile, Icon paket Megane 4'den daha çok belli oluyor. İkisinin lümen farkları var.
Hocam ancak farları kapalı tutmanın bir zararını söylememişsiniz. Yani boşuna far eskitmeye gerek yok.

Sen ehliyetini al, ondan sonra konuya yazarsın. Tebrik ederiz hem de.

Ehliyetim var zaten. Sen ilk başta ne demek istediğini doğru açıkla. Konudakileri bir de yaşlarıyla küçümsüyor. Yaşını iyi almışsın aferin sana.

Senin yazamadığını Smmmhunter yazmış. Konu sahibi ama kaynakça veya bilgisi yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Acemi veya bilmediğiniz yerde değilseniz çok da gerekli değil. Zaten çoğu kaza tepki verilemeyecek anlarda gerçekleşen ani hareketler yüzünden oluyor. Uyarı için selektör atmak, sürekli farı açık tutmaktan daha dikkat çekici.

Arkadaşlar 2007 Megane 2'de neyin gündüz farından bahsediyorsunuz?? Çoğu sıfır boş arabada da gündüz farı yok. Ben de size öneri sunuyorum isteyen açsın. Bu neyin tribi saçma saçma yazmışsınız. Açmıyorsan açma dostum banane? Öneri konusu bu.

Mesaj kasmak için geliyor böyle tipler. Sokağa çık da bak benim gibi gezenler belli oluyor mu olmuyor mu?

Polis ceza kesmediği sürece açarım. Zararı yok faydası var bunun. Her haltı kötülemeye gerek yok faydalı bir şey. Cebinden çıkan ampül parası olur ama belki kazayı önlemiş olursun. Ne diyeyim ben sana anayasa önerisi mi sunayım. İkimizin bulduğu tespitleri trafik kurallarına yazmayacaklar. Ben burada insanlar farlarını açsın dar sokaklarda veya sollamalarda işe yarıyor diyorum, bana ters çıkıyorsun. Asıl senin amacın ne dostum anlatsana bi??

Daha trafik kurallarından haberin yok. Boşa yazmışım o kadar mesajı.

Ben sana 'kulanamazsın' ya da 'kullanılması yasak' demedim! Önce okumasını öğren!

Kendini trafikte belli etmek için arabana çakar tak. Herkes görür seni, değil mi?
Bu ama trafik kurallarına / yasalara uygun değil. Hatta yasak.

Ve ben bunu diyorum: Araçlarda gündüzleri lambaların kullanılması kurallara uygun mu değil mi.

Artık anlayabildin mi?

Ben sana 'kulanamazsın' ya da 'kullanılması yasak' demedim! Önce okumasını öğren!

Kendini trafikte belli etmek için arabana çakar tak. Herkes görür seni, değil mi?

Ve ben bunu diyorum: Araçlarda gündüzleri lambaların kullanılması kurallara uygun mu değil mi.

Artık anlayabildin mi?
Olay kısalardan çakarlara kadar geldi. Az öteden dolan da belki haklı çıkarsın.

Uzunlar ve sisler hariç kısalar, gündüz LED'leri, park lambaları açılabilir. Kısa farları açtığın zaman öndekinin aynalarda daha çok belli oluyor. Sokak aralarında daha çok belli oluyor çünkü ağaç ve binaların gölgeleri var. Bundan dolayı gündüz farı olsun olmasın, kısaları açmak ciddi fark yaratıyor. Anlayabilmişsindir umarım.

Artık anlayabildin mi?
Kurallarda bununla ilgili bir düzenleme yok. Sis farı gibi yasak değil.
Uzunlar ve sisler hariç kısalar, gündüz LED'leri, park lambaları açılabilir. Kısa farları açtığın zaman öndekinin aynalarda daha çok belli oluyor. Sokak aralarında daha çok belli oluyor çünkü ağaç ve binaların gölgeleri var. Bundan dolayı gündüz farı olsun olmasın, kısaları açmak ciddi fark yaratıyor. Anlayabilmişsindir umarım.
Bu ara sokak olayına katılıyorum. Özellikle sabah 6-7 gibi veya bulutlu grimsi havalarda İstanbul'un dar ve kimin geldiği gözükmeyen sokaklarında çok kez kısa far görüp durdum. Kimisi benim farlarımı gördü ve yavaşladı, kimisi umursamadan basıp geçti ama yine de ben onun farını gördüğümde yavaşlayıp kendimi durmaya hazırlayabildim.