Her arabaya bindiğimde mutlaka park lambalarını açarım ben farlara gerek olduğunu pek düşünmüyorum, açılmasında da bir sakınca yok. Park lambalarını açmak bence mantıklı ama benim yegane kullanma sebebim araç içi ibreleri vesaire rahat bir şekilde görebilmek.
Detaylar
Kim cevapladı?Öncelikle selam "En iyi şoför akşam eve sağ salim gidebilen şofördür" kafasının ürünleri. Konumuzda gayet yerinde bir öneri yapılmış, alt tarafı bir öneri. Yapılan yorumların bir kısmına kahkahayı bastım. Sanaldan şoförlük yarıştıran mı demesen, boş muhalefet yapan mı demesen, neredeyse herkes bir telden vurmuş. 
Bilmeyene anlatır gibi anlatalım. Basitçe bir aracın ön paneline sağlı sollu olarak açılan oyuklara yerleştirilmiş ışık kaynaklarına far denir. Far bölgesinden çıkan herhangi bir ışık, dikkat çekicidir. Gayet de bazı istenmeyen durumlara engel olur. Bu sebeple yıllardır gündüz farlı, gün vakti farları yanan araçlar var. Mantığı kurmak bu kadar zor olmamalı.
Şu konu altında absürt absürt agresiflik yapanların - tabi yaşları yetiyor mu bilmiyoruz, eğer yetiyorsa - trafiğe çıkmaması, trafikten şutlanması lazım. Eline geçirdiğiyle karşıdakine saldıran gruptan olduklarından şüphe etmeye başladım. Biraz tavsiye alın, iş güç falan edinin de öfke saçmaya vaktiniz kalmasın. Nasıl ki Technopat'ın kronik sorunu çoluk çocuğun doluşmasıysa buranın da sorunu tartışmayı bilmeyen tiplemeler. Hep aynı tipler aynı yanıt tarzıyla boş boş agresiflik yapıyor, önü de bir türlü alınmadı.
Son olarak; 70 beygir araçla 100'ü geçince kendini rallici sanan, ehliyeti aldıktan sonra cüzdanda emekliye ayıran, bir sene aynı arabayı kullandıktan sonra kendini ilah zanneden, solu kapatıp tosbağa gibi giden, arabası azıcık kaysa korkudan sağa sola toslayacak olan iddialı iddialı fikir belirtmesin yahu. Kendinizi çok belli ediyorsunuz. Sanaldan şöyle şoförlük yarıştırana anca katıla katıla gülerim.

Bilmeyene anlatır gibi anlatalım. Basitçe bir aracın ön paneline sağlı sollu olarak açılan oyuklara yerleştirilmiş ışık kaynaklarına far denir. Far bölgesinden çıkan herhangi bir ışık, dikkat çekicidir. Gayet de bazı istenmeyen durumlara engel olur. Bu sebeple yıllardır gündüz farlı, gün vakti farları yanan araçlar var. Mantığı kurmak bu kadar zor olmamalı.
Şu konu altında absürt absürt agresiflik yapanların - tabi yaşları yetiyor mu bilmiyoruz, eğer yetiyorsa - trafiğe çıkmaması, trafikten şutlanması lazım. Eline geçirdiğiyle karşıdakine saldıran gruptan olduklarından şüphe etmeye başladım. Biraz tavsiye alın, iş güç falan edinin de öfke saçmaya vaktiniz kalmasın. Nasıl ki Technopat'ın kronik sorunu çoluk çocuğun doluşmasıysa buranın da sorunu tartışmayı bilmeyen tiplemeler. Hep aynı tipler aynı yanıt tarzıyla boş boş agresiflik yapıyor, önü de bir türlü alınmadı.
Son olarak; 70 beygir araçla 100'ü geçince kendini rallici sanan, ehliyeti aldıktan sonra cüzdanda emekliye ayıran, bir sene aynı arabayı kullandıktan sonra kendini ilah zanneden, solu kapatıp tosbağa gibi giden, arabası azıcık kaysa korkudan sağa sola toslayacak olan iddialı iddialı fikir belirtmesin yahu. Kendinizi çok belli ediyorsunuz. Sanaldan şöyle şoförlük yarıştırana anca katıla katıla gülerim.
Almanya'ya gidene kadar geçtiğin ülkelerin neredeyse hepsinde günlük hayatta zorunlu tutuluyor. Hoş; Almanya'da olmaması da muhalefet olabileceğin açık bir kapı bırakmıyor, zorunlu olmasa bile adamlar 41 kere tembihliyor olsa daha iyi olur diye. Hollanda da aynısı. Almanya + Fransa + Hollanda = Avrupa kafasından çık. İstanbul'a kadar Avrupa. Sakin ol yani, ehliyetini alan yok. Hesap sorar gibi soru sormana da gerek yok. İyi forumlar.Hangi Avrupa bu?
Mesela İsveç'te zorunlu, Almanya'da değil. Bazı ülkelerde sadece kış aylarında zorunlu.
Son düzenleme:
tearsbeforecrying
Yetkin
Almanya'ya gidene kadar geçtiğin ülkelerin neredeyse hepsinde günlük hayatta zorunlu tutuluyor.
Yazdıklarımı 'çarptırmasan'?
Bak sen ne yazmışın:
Doğru. Misal Avrupa'da 2010'lu yılların başından beri gündüz vakti de far açık olmaması durumu yasak.
Almanya'da 2010 yılından beri 'farların açık tutulmamasın'ı cezalandıran trafik kuralını bana gösterebilir misin?
Ella Freya
Üstün
- Makaleler
- 1
Öncelikle selam "En iyi şoför akşam eve sağ salim gidebilen şofördür" kafasının ürünleri. Konumuzda gayet yerinde bir öneri yapılmış, alt tarafı bir öneri. Yapılan yorumların bir kısmına kahkahayı bastım. Sanaldan şoförlük yarıştıran mı demesen, boş muhalefet yapan mı demesen, neredeyse herkes bir telden vurmuş.
Almanya'ya gidene kadar geçtiğin ülkelerin neredeyse hepsinde günlük hayatta zorunlu tutuluyor. Hoş; Almanya'da olmaması da muhalefet olabileceğin açık bir kapı bırakmıyor, zorunlu olmasa bile adamlar 41 kere tembihliyor olsa daha iyi olur diye. Hollanda da aynısı. Almanya + Fransa + Hollanda = Avrupa kafasından çık. İstanbul'a kadar Avrupa. Sakin ol yani, ehliyetini alan yok. Hesap sorar gibi soru sormana da gerek yok. İyi forumlar.![]()
Technopat'tan banlanan Toxic tayfanın mekanı burası, diğer adıyla Avustralya.
Avustralya'daki hükümlüler - Vikipedi
Türkiye'de satılan arabaların beygir çapı belli, forumdaki yaş ortalaması belli. Dediğiniz gibi 60-200 beygir araba süren insanlar takılıyor forumda. Benzin/Mazot olmuş 45 lira. Bunları fazla sorgulamaya gerek yok, ben önerimi yaptım geçtim. Çok da güzel fark ettiriyor kısa farlar.
Ali De Niro
Üstün
Doğru olmasına doğru da özellikle yaz aylarında gündüz vakitlerinde kısa farları açık bırakmak ampullerin ömrünü felaket derecede kısaltıyor. Aracında gündüz ledi olanların böyle bir problemi yok ama aracında gündüz ledi olmayan insanların dediğim gibi yaz aylarında güneşin altında bir de kısa farları yakması sıcaktan ampullerin kolayca patlaması ve sürekli ampul değiştirmeye gitmeleriyle sonuçlanır.Her ne kadar forumun %90 oranında ehliyeti olmasa da bunu öneriyorum. Kısalar açık gezin, 2 senedir istemsiz yaptığım harekettir. Geçen gün yaya halde iken ana caddede arabaları inceledim. Öğle vaktinde bile farları açık arabalar kendini daha çok belli ediyor. Fabrikasyon Xenon farlı arabalar daha da belli oluyor. Bu farkı algılamayan göz doktoruna görünsün.
Sıfır üretilen boş paket arabalarda gündüz farı yok. Gündüz farını bu meseleye katmayın çünkü farları yanan bir Tofaş bile, Icon paket Megane 4'den daha çok belli oluyor. İkisinin lümen farkları var.
Ayrıca gündüz ledleri yolu aydınlatmak için değil gündüz vaktinde de tünele vs. girdiğinizde (far sensörü olmayan arabalar için) diğer araçların sizi fark etmesi içindir. O yüzden lümen değerleri gayet yeterlidir ve oldukça da uzun ömürlülerdir.
Çözüm basittir. Gündüz için konuşacak olursak; dikiz aynasından arkaya bakın, eğer arkadaki araba farları açık değilken de arabayı rahatlıkla fark edebiliyorsanız siz de far yakmasanız da olur. Eğer yağmurlu bir havada vs. dikiz aynasından arkadaki araba farları açık değilken arabayı fark etmekte zorlanıyorsanız siz farlarınızı yakın.
Doğru öneri, Türkiye'deki arabam 20 yaşına bastı bu sene. Rengi de füme, öğle sıcağında asfalt kaynarken ufkun bozulması ile iyice görünmez oluyor. Gündüz farı yeterli değil o yüzden kısaları ya da uzun yolda far ömründen yemesin diye sisleri, gündüz farı olarak kullanıyorum. Her türlü daha farkedilir olunuyor ki bu iyi bir şey. Motorsiklette de yakardık zaten.
Sıcaktan ampül patlamaz, ömrü dolar flamenti kopar. Zaten ampül dediğin şey lav gibi oluyor 30 saniye yandıktan sonra sence dışarıdan gelen sıcak etkiler mi onu? Bu arada Halojen lamba acayip ucuz bir şey. Sürekli yaksan senede 1 yenilersin. Ben sürekli yakınca 1 seneden fazla dayanıyor.Doğru olmasına doğru da özellikle yaz aylarında gündüz vakitlerinde kısa farları açık bırakmak ampullerin ömrünü felaket derecede kısaltıyor. Aracında gündüz ledi olanların böyle bir problemi yok ama aracında gündüz ledi olmayan insanların dediğim gibi yaz aylarında güneşin altında bir de kısa farları yakması sıcaktan ampullerin kolayca patlaması ve sürekli ampul değiştirmeye gitmeleriyle sonuçlanır.
Ali De Niro
Üstün
Ömrü kısalır veya ampul patlar aynı sonucu ifade eden iki farklı tabir hocam. Sizin tabirinizle devam edelim, ömrü kısalır. Halojen ampul ucuz bir şey fakat herkes far söküp de aracının ampullerini kendi kendine değiştiremiyor. Araç sıfır veya genç değilse ve araçtaki her ampulü sürekli açık bırakıp patladıkça değiştirmeye gitsen (tek seferde tüm ampulleri değiştirmek oldukça pahalı bir işlem ve ustalar zaten ampullerinin yarısı iyi deyip buna hiç uğraşmıyorlar.) her ay en az bir kere elektrikçiye gitmen lazım. Herkesin evi sanayiye yakın değil, herkesin ayda 1 kere hafta içlerinde sanayiye gidecek zamanı olmayabilir, ampul ücreti (kendin alsan bile) ve işçilikle beraber bugünün parasıyla tek ampul değişimi aşağı yukarı 200-300 TL tutar. Kıt kanaat geçinen ve üçün beşin hesabını yapan insanlar var.Sıcaktan ampül patlamaz, ömrü dolar flamenti kopar. Zaten ampül dediğin şey lav gibi oluyor 30 saniye yandıktan sonra sence dışarıdan gelen sıcak etkiler mi onu? Bu arada Halojen lamba acayip ucuz bir şey. Sürekli yaksan senede 1 yenilersin. Ben sürekli yakınca 1 seneden fazla dayanıyor.
Normalde işin bu noktalarına değinmezdim fakat işi bu kadar basite indirgerseniz önünüze bu gibi durumlar çıkar.
Ayrıca 2004 model hangi arabada gündüz farı (led) var hocam? Merak ettim doğrusu. Sonradan taktırmış da olabilirsiniz tabii ama madem bu kadar gereksiz bir şey neden arabanıza sonradan gündüz farı taktırdınız ki?Türkiye'deki arabam 20 yaşına bastı bu sene. Rengi de füme, öğle sıcağında asfalt kaynarken ufkun bozulması ile iyice görünmez oluyor. Gündüz farı yeterli değil
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
Satılık Ryzen 5 5600 & 32 GB RAM sistem
- RecepBaltasiSevenInsan
-
-
-
-
Bilgisayar toplarken ısrarla yanlış parça seçen kişi nasıl ikna edilir?
- Dagster3532
-
-
-