Gökkayahan

Uzman
Boot ayarlarım aşağıdaki gibi. Güç tuşundan sonra bilgisayarın görüntü vermesi 30-40 saniye bazen 1 dakikaya kadar vakit alıyor.

1752686831739.webp

ASUS PRIME B840M-A WIFI, R5 7600, RTX4070S, Corsair 4*16 cl30 6000Mhz, 990 Pro 1TB

İkisi de, eğer stabilite sorunu yoksa boot aşamasını bekleyebilirsiniz, BIOS güncelleyip Memory context Restore açıp denenebilir.

Son düzenleme:
4X RAM'in çeşitli sorunları oluyor, onlardan biri gibi görünüyor.
Muhtemelen. İlk birkaç ay 2 kanal kullandım ve hatırladığım kadarıyla böyle bir sorun yoktu o dönem. Sonra aynen iki RAM takviyesi daha yaptım ancak bunun hem ona sebep olabileceğini bilmiyordum, hem de dönem olarak bu uzun Boot sürelerinin başlangıcı ile RAM takviyesinin aynı dönem olup olmadığından emin değilim. Ek olarak yine şikayetimin başladığı sıralarda bir BIOS güncellemesi de yapmıştım. En başta 32'şer 2 RAM almak istemiştim ama bütçem el vermedi. Her neyse, belki de gelecek bir BIOS güncellemesi ile çözülebilecek bir şeydir, belki de hep böyle kalır. BIOS'ta hatalı bir ayar mı var diye açmıştım konuyu da cevaplarımı aldım. İyi geceler dilerim, iyi forumlar.