Fast food tüketmeyi bıraktım

Kalyon çöp şiş var orası bayağı iyi ya ortaklarda. Kokoreçi bilmiyorum ya tadı güzel ama işte hijyeninden emin olamıyoruz.
Sokak lezzetlerinden bahsediyorsak her türlü Adana'nınkindir iyidir diyorum.

Mayonezli tantuniyi ilk defa senden öğreniyorum, umarım şaka falandır. 2015'te Pozcu'da, Forum taraflarında birisinden yemiştim. Halen tadını unutamadım. Çok iyi yapıyorlardı. Bir de Teksas Tantuni vardı, kaşar peyniri koyuyorlardı içine. Beğenememiştim, hatta çok garipsemiştim.

Benim gözlerim kanadı zaten rezalet bir şey ayrıyeten kaşar peynirinden daha rezalet bir tercih olamazmış neymiş o öyle ya kafalarına göre bir şey uydurmasınlar orijinalını yapsalar daha iyi.

Şeyi demeyi unuttum, pide de aslında bayağı önemli. Bizim burada meşhur bir pideci var tüm popeyes mcdonaldsmış falan bin basar. Adamlar harbi yapıyor. Taaa 2000li yılların başından hatta belki daha eski 90lar bile olabilir o zamandan beri açık.

Dışarıda yemeye karşı değilim ancak porsiyonların fiyat ve gramaj dengesine artık hakaret edecek raddeye geldim, mutfak hijyenini bir kenara bırakırsak gıdanın içine atılan aşırı miktardaki soslar da gıdanın güvenirliğini sorgulatıyor.

Hijyenik olması, güvenirliği ve paramla ne aldığımı bilmem sebebiyle evde yemek hazırlamayı tutuyorum, ara sıra kaçamak yapmaya karşı değilim.

150 gram et bulunduran burgerin 500 olması, aynı miktardaki ete sahip bir köfte ekmeğin 300 olması komik iş.

Evde yaptığım tavuk cidden çok daha lezzetli.
Dışarıdaki ile evdeki aynı olmuyor ya... Örneğin Tavuk Dünyası'nda yediğim Fülfül'ü evde kaç kez denedim ama bir türlü olmuyor. Genel olarak endüstriyel oldukları için dışarıdaki yemekler maalesef çok daha lezzetli geliyor. Evdekiler kötü oluyor demiyorum kesinlikle, ama işte... Arada bir fark var.

Dışarıdan hazır yemek tüketmemeye gayret ediyorum, genellikle çalıştığım vakitlerde öğlen lokantada sulu yemek tercihim oluyor.

Canımı çektirdiniz; yarın bir tantuni gömeyim. Uzun zamandır yemedim, değişiklik olsun. Tantuniyi ben de severim ama İstanbul'da doğru düzgün yapan bir yer yok ya da ben bulamadım. Fast Food bende fazla tüketmiyorum ama ayda 1 veya 2, onun dışında çalıştığım vakitleri öğlenden sonra, lokantada sulu yemek yiyorum. Fast food hamburger ve diğerlerini yediğin zaman mideye ağır geliyor ve yoruyor.

Bırakman iyi olmuş kardeşim, eskiden bende Fast food tüketiyordum, safra taşı çıktı. Yediğim zamanında sürekli hazır gıdalar, Fast food ürünlerdi. Askerde iken bende fazlasıyla abartıyordum. Ama şimdi hiç bende tüketmemeye bakıyorum, en doğrusunu yaptınız.

Yazarken benim dahi çekti.

Mikado?

Benim mecburi biraz da fast-food yurtta yaşadığım için hazırlama imkanım yok denecek kadar az.

Teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun. Safta taşı çıktığını nasıl anladınız?

Bazı soslar içeriği verilse de restorana özgü olabiliyor. İmza sos, kokteyl gibi. Gayet normal. Tavuk Dünyası biraz spesifik kaçsa da evet, çoğu yemek lezzetli geliyor dışarıda. Bugünkü yediğim Popeyes menüsü de lezzetliydi ama o bahsettiğim hissi yaşadım. Çoğu zaman bunun sebebi MSG oluyor. Tek başına zararı olmasa da tavsiye etmiyorum.

Teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun. Safta taşı çıktığını nasıl anladınız?

Gece uyurken çok şiddetli bir ağrı ile karşılaştım, yani ilk başta böbrek taşından düşündüm, saat gece 3 civarları ailem ile acile gittim. Midemde çok şiddetli bir ağrı şikayeti ile, MR tomografi, ultrason, ilaçlı su, EKG, akciğer filmi vs. yapıldı. O gün 22-23 saat civarına yakın acilde kaldık, doktor bir süre yatış vermişti. En sonda endoskopi günü almıştık, endoskopide oldum. Sonuçlar çıkınca 17-18 mm çapında safra taşı tespit edildi. Halen aldırmadım ama çok şiddetli bir ağrım yok, 26 Haziran'da ameliyat günü vermeleri için gün alınacak, anestezi testleri vs. yapıldı. Devlet hastahanesi ile uğraşıyoruz, özel ise çok pahalı. 400 bin TL gibi ücret istiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…