Arkadaşlar, sorun kim necidir, kim neyi destekledi veya hâlen destekliyor değil; bunları aşmanız lazım artık. Herkesin şunu fark etmesi gerek: Ne düşünce özgürlüğünüz kaldı ne de istediklerinizi özgürce söyleyebilecek haklarınızı koruyan bir adalet.
İşte bu kadar basit. Şu anki durumda "sadece onlardan olmanız lazım". Aksi her türlüsü baskı sebebi.

Günümüz siyaseti dışında bir şey söyleyeyim bu Altayli'yla ilgili. Zamanında adamın birisini Ümraniye sapigi diye lanse ettirip adamın hayatını karartmisti. Adam yıllarca çocuk tecavüzcüsu olarak anıldı, her yerden dışlandı. Fatih Altaylı adama tazminat bile ödedi. Sonuç olarak şöyle gazeteciyim, böyle gazeteciyim diye gezen adamlara bak işte... Gram samimi gelmiyor bu adam bana.

Hiç umurumda degil cunku Habertürk'de yazarken hep ana muhalefeti sucluyordu okurdum onu her gazeteyi aldigimda. Sonradan ise herhalde ne olduysa buyuk ihtimal istedigini alamadi vs. bu sefer iktidari sert elestirmeye basladi Habertürk'den ayrildiktan sonra. Velhasil dostlar kimse icin kendinizi strese sokmayin uzmeyin. Gercekten uzulecekseniz kendinize uzulun cunku bu saatten sonra gercekten bir seyin degisecegini sanmiyorum. 3 harfli marketlere girerken bile torpil olmasi gerekiyor oyle bir donemdeyiz. Ona gore yolunuzu cizin kendinizi gelistirin mumkunse kendi isinizi kurun. Ancak boyle bir seyleri degistirebilirsiniz.

Bu yuzden gizlilik ve anonim olmak cok onemli yani.
İnternete adım attığınız anda gizlilik veya anonimlik söz konusu olamıyor. İsminiz veya diğer kişisel bilgileriniz siteye girilmedi ama siteye ulaşmak için kullandığınız IP adresi kabak gibi bellidir. Bu adres üzerinden kimlik numaranız, telefonunuz veya açık adresiniz erişmek 5dk sürmez. VPN, DNS veya proxy işe yaramaz. Sizi gizli tutmazlar :D

Sitelerin hepsi de bu adresleri yasal olarak saklamak zorundalar ve olası soruşturmada bunu devletle paylaşmak zorundalar. Buna en güzel örnek X olabilir. Hesabında kendine ait bir bilgi bile yok ama siyasi birine sövdüğü için ertesi sabah alıp giderler. Bu kadar hızlı olur.

Boyle cirkef insanlarin oyla sandikla falan gidecegine de inanmiyorum ben. Zaten geldikleri gunden beri darbeci zihniyet darbeci zihniyet diyip duruyorlar Bunlarin her tukurugunu ayri ayri yalamak gibi bir huyu var bu memleketi bir darbe bekliyor sandik sonrasi.