Merhaba KYK yurdunda kalıyorum. İnternet sorunlu burada biraz. Bende şöyle düşündüm. Türk Telekom'dan faturasız cep magnet tarifeli bir hat alayım ve o hattı kendi telefonuma(çift SIM destekliyor) takayım. Arama ve mesajlar ana Turkcell hattımdan gelsin internet özelliği de Türk Telekom hattımdan gelsin. Böyle bir şey mümkün olur mu? Ayrıca cep magnet kendi telefonumda kullanabiliyor muyum yoksa sadece paylaşım için mi geçerli?
Detaylar
Kim cevapladı?
Yanlış bilgi: Tarifeye kayıt olan müşteriler; tarifenin ıslak imzalı taahhütnamesinde de yer aldığı üzere, yurtiçinde 4.5G servisi kullanıma açılacak, müşterinin cihaz ve sim kartı 4.5G'ye uyumlu olduğu sürece 4.5G hizmetini kullanmaya başlayacaktır.
Merhaba KYK yurdunda kalıyorum. İnternet sorunlu burada biraz. Bende şöyle düşündüm. Türk Telekom'dan faturasız cep magnet tarifeli bir hat alayım ve o hattı kendi telefonuma(çift SIM destekliyor) takayım. Arama ve mesajlar ana Turkcell hattımdan gelsin internet özelliği de Türk Telekom hattımdan gelsin. Böyle bir şey mümkün olur mu? Ayrıca cep magnet kendi telefonumda kullanabiliyor muyum yoksa sadece paylaşım için mi geçerli?
Evet interneti magnet Wi-Fi'den alırsın.
Sen telefonundaki SIM kartını veya SIM kartı alıp kullanmayı düşünüyorsan LTE Modem almalısın SIM kartı ile çalışan.
Son düzenleyen: Moderatör:
Cep magnet ayrı bir SIM kartı olur ve ayrı bir router verirler. Telefonda kullanılamaz.
Evet interneti magnet Wi-Fi'den alırsın.
Sen telefonundaki SIM kartını veya SIM kartı alıp kullanmayı düşünüyorsan LTE Modem almalısın SIM kartı ile çalışan.
Peki bu modem çok pahalı oluyor mu? Duruma göre çok pahalı olmuyorsa alabilirim. Tek amacım eğer modem portatif ise taşınabilir Wi-Fi gibi istediğim yerde kullanabilmek. Modem eğer çok pahalı değilse ve tek seferlik ücret istiyorsa(modem için) verebilirim gibi.
Şuna karar vermelisin: magnet veya lte modem.Peki bu modem çok pahalı oluyor mu? Duruma göre çok pahalı olmuyorsa alabilirim. Tek amacım eğer modem portatif ise taşınabilir Wi-Fi gibi istediğim yerde kullanabilmek. Modem eğer çok pahalı değilse ve tek seferlik ücret istiyorsa(modem için) verebilirim gibi.
Telekom magnet ve sim verir prize takıp kullanırsın.
Lte modem kendin alıp sim takarsın. Prizli ve bataryalı olarak değişiyor, taşıyacaksan bataryalı almalısın.
Şuna karar vermelisin: Magnet veya LTE modem.
Telekom magnet ve SIM verir prize takıp kullanırsın.
LTE modem kendin alıp SIM takarsın. Prizli ve bataryalı olarak değişiyor, taşıyacaksan bataryalı almalısın.
Hocam hangisini istediğim yere götürebiliyorum? Yani hangisi taşınabilir? Sanırım bir tanesi adres değişikliğine kesinlikle izin vermiyor.
Hocam hangisini istediğim yere götürebiliyorum? Yani hangisi taşınabilir? Sanırım bir tanesi adres değişikliğine kesinlikle izin vermiyor.
Telekom ile alacağın magnet modem Telekom tarafından veriliyor. Prizli (priz olan herhangi bir yerde)
LTE alacağın modemi kendin alacaksın sadece SIM takacaksın. Prizli ve şarjlısı var.(şarjlı olanı şarj edip istediğin yerde kullanırsın.
İkisi de adresten bağımsız çünkü 4.5G ile baz istasyonundan radyo ile internet alıyor mantıken

Telekom ile alacağın magnet modem Telekom tarafından veriliyor. Prizli (priz olan herhangi bir yerde)
LTE alacağın modemi kendin alacaksın sadece SIM takacaksın. Prizli ve şarjlısı var.(şarjlı olanı şarj edip istediğin yerde kullanırsın.
İkisi de adresten bağımsız çünkü 4.5G ile baz istasyonundan radyo ile internet alıyor mantıken![]()
Peki hocam siz F/P olarak hangisini önerirsiniz? Ayrıca modem olarak ve paket öneriniz var mıdır? Normalde tek amacım cep magnet paket alıp SIM kartım ile telefonumda kullanmaktı. Ama anlattıklarınıza göre bu iş biraz daha kapsamlı. Şu anlık işime gelir daha kapsamlı olması. Mümkünse biraz daha bilgi ve öneride bulunursanız minnettar olurum.
Yeni Magnet Limitsiz Tarifesi
Türk Telekom mobil dünyasında bol internetli tarifelerden, son model akıllı telefonlara, herkes için bir şey var. Bu renkli dünyaya en uygun fiyatlarla sahip olun!
Modem olarak en üsttekini paket olarak ikinci ya da üçünüyü düşünüyorum.
Peki hocam siz F/P olarak hangisini önerirsiniz? Ayrıca modem olarak ve paket öneriniz var mıdır? Normalde tek amacım cep magnet paket alıp SIM kartım ile telefonumda kullanmaktı. Ama anlattıklarınıza göre bu iş biraz daha kapsamlı. Şu anlık işime gelir daha kapsamlı olması. Mümkünse biraz daha bilgi ve öneride bulunursanız minnettar olurum.
![]()
Türk Telekom mobil dünyasında bol internetli tarifelerden, son model akıllı telefonlara, herkes için bir şey var. Bu renkli dünyaya en uygun fiyatlarla sahip olun!bireysel.turktelekom.com.tr
Aslında şarjli olsa da güzel olur ama sadece prize takılı kalmasının benim için sorun çıkaracağını düşünmüyorum.
SnowRain 10
Yetkin
Hocam TTden data hat almanızı öneririm eğer telefonunuzda boş sim yuvası varsa çok daha karlı oluyor.
Magnet veya Lte modem olarak herhangi bir önerim yok çünkü denemedim, sadece protokol teknik mantığını biliyorum.Peki hocam siz F/P olarak hangisini önerirsiniz? Ayrıca modem olarak ve paket öneriniz var mıdır? Normalde tek amacım cep magnet paket alıp SIM kartım ile telefonumda kullanmaktı. Ama anlattıklarınıza göre bu iş biraz daha kapsamlı. Şu anlık işime gelir daha kapsamlı olması. Mümkünse biraz daha bilgi ve öneride bulunursanız minnettar olurum.
![]()
Türk Telekom mobil dünyasında bol internetli tarifelerden, son model akıllı telefonlara, herkes için bir şey var. Bu renkli dünyaya en uygun fiyatlarla sahip olun!bireysel.turktelekom.com.tr
Aslında şarjli olsa da güzel olur ama sadece prize takılı kalmasının benim için sorun çıkaracağını düşünmüyorum.
Hocam TT'den data hat almanızı öneririm eğer telefonunuzda boş SIM yuvası varsa çok daha karlı oluyor.
Telefonum Samsung Galaxy A12 çift nano SIM girişi var hocam. Önerileriniz için teşekkürler. Emin olmamakla birlikte sanki cep magnet daha karlı gibi geldi.
Yapay zekadan biraz yardım aldım. Sanırım faturasız cep magnet tarifesi ve altta attığım iki linkteki şeyleri alsam yetiyor anladığım kadarıyla.
https://bireysel.turktelekom.com.tr...ketleri/faturasiz-paketler/mobil-wi-fi-200-gb Total'de yaklaşık olarak 2500 TL gibi değişik bir fiyata denk geliyormuş bu cepmagnet interneti.
Son düzenleme: