Cavushan

Başarılı
Merhaba iyi Sosyaller;
Dün tam oyunu açacak iken evden çıkmam gerekti ve oyunu açtığım esnada başlat çubuğunun oradan hemen çarpıya basıp oyunu kapattım ve ardından hemen PC'yi kapattım. PC kapanırken bir hata sesi verdi ama acil çıkacağım için dikkat etmedim. Akşam eve geldiğimde ise oyunu girince rush vb. bütün oyun modlarında oyunun kasmaya başladığını gördüm. Oyun ayarlarının sıfırlandığını gördüm ve normal kullandığım ayarlara getirdim. Normalde maç yaparken yan ekrandan video film vb izlerdim en ufak bir sorun olmazdı. Şimdi ise oldukça rahatsız edici bir görüntü var özellikle oyuncu ile koşarken oyuncunun hareketleri akıcı değil ve koşan oyuncunun kalitesi görsel olarak düşüyor topla şut çekince aynı şekilde topta görsel olarak kalitesiz olup arkasında gölge bırakıyor. Oyunu silip baştan kurdum ama etki etmedi. Ayar vb düşürmek ile alakalı olacağını zannetmiyorum daha dün kenarsız pencere modunda yüksek ayarlarda bu oyunu çok rahat bir şekilde oynuyordum. Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu? Ne yapabilirim sizce?

Merhaba iyi Sosyaller;
Dün tam oyunu açacak iken evden çıkmam gerekti ve oyunu açtığım esnada başlat çubuğunun oradan hemen çarpıya basıp oyunu kapattım ve ardından hemen PC'yi kapattım. PC kapanırken bir hata sesi verdi ama acil çıkacağım için dikkat etmedim. Akşam eve geldiğimde ise oyunu girince rush vb. bütün oyun modlarında oyunun kasmaya başladığını gördüm. Oyun ayarlarının sıfırlandığını gördüm ve normal kullandığım ayarlara getirdim. Normalde maç yaparken yan ekrandan video film vb izlerdim en ufak bir sorun olmazdı. Şimdi ise oldukça rahatsız edici bir görüntü var özellikle oyuncu ile koşarken oyuncunun hareketleri akıcı değil ve koşan oyuncunun kalitesi görsel olarak düşüyor topla şut çekince aynı şekilde topta görsel olarak kalitesiz olup arkasında gölge bırakıyor. Oyunu silip baştan kurdum ama etki etmedi. Ayar vb düşürmek ile alakalı olacağını zannetmiyorum daha dün kenarsız pencere modunda yüksek ayarlarda bu oyunu çok rahat bir şekilde oynuyordum. Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu? Ne yapabilirim sizce?
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Oyun Dosyalarını Doğrulama:
- Oyun platformunuza (Steam, Origin, vb.) giriş yapın.
- Oyun kütüphanenizde ilgili oyunu sağ tıklayın ve "Özellikler" seçeneğine gidin.
- "Yerel Dosyalar" sekmesine tıklayın ve "Oyun dosyalarını doğrula" seçeneğini seçin. Bu işlem, bozulmuş dosyaları tekrar indirmenizi sağlar.

2. Grafik Sürücülerini Güncelleme:
- Ekran kartınızın üreticisinin web sitesine gidin (NVIDIA, AMD veya Intel).
- Son sürücüleri indirin ve kurulum yapın.
- Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve oyunu tekrar deneyin.

3. Oyun Ayarlarını Kontrol Etme:
- Oyunun ayarlarında, grafik kalitesini düşürdüğünüzden emin olun. Önerim "orta" veya "düşük" ayarlarla başlayarak performansı test etmenizdir.
- Kenarsız pencere modunu ve ekran çözünürlüğünü kontrol edin; normalde kullandığınız ayarları geri getirmeniz gerekebilir.

4. Arka Plandaki Uygulamaları Kapatma:
- Görev Yöneticisi'ni açın (Ctrl + Shift + Esc).
- Tüm gereksiz uygulamaları kapatın. Özellikle video akış hizmetlerini (Netflix, YouTube vb.) kapatmak performansı artırabilir.

5. Güç Ayarlarını Kontrol Etme:
- Başlat menüsünde "Güç Seçenekleri"ni arayın.
- "Yüksek Performans" güç planını seçin.

6. Donanımı Kontrol Etme:
- Bilgisayarınıza toz birikmişse, soğutma sisteminin verimliliği etkilenebilir. Bilgisayarınızdaki tozları temizleyin.
- RAM ve diğer bileşenlerin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

7. Oyun İçerisinde Hata Ayıklama:
- Oyun içinde yaşadığınız sorunlarla ilgili hata ayıklama araçlarını veya performans monitörlerini kullanarak sistem kaynaklarını takip edin.

Bu adımları uyguladıktan sonra sorununuz devam ederse, ek bilgilerle geri dönüş yapabilirsiniz. Örneğin ekran kartı, RAM miktarı ve işlemci özellikleriniz gibi detayları belirtmek faydalı olabilir.