Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Calmdownbruh

Uzman
Merhaba,

EA Play üzerinden FC 26 indirdim. Oyunu çalıştırınca şu sorunlarla karşılaşıyorum:
  • Oyunu açtığımda siyah ekran geliyor, bilgisayar donuyor ve oturum kapanıp yeniden açılıyor (bir nevi restart gibi).
  • Oyuna girebildiğimde ise ciddi kasma / FPS düşüşü yaşıyorum.
Sistemim:
  • AMD Ryzen 7 8845HS
  • NVIDIA RTX 4070
  • 32 GB RAM
  • Windows 11 (güncel)
Driverları güncelledim, EA App üzerinden onarım yaptım ama sorun devam ediyor. Aynı sorun yaşayan ya da çözümünü bilen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
FC 26 için çözümü buldum. Çoğunuzun bildiği gibi sorun, EA AntiCheat’in Windows Defender tarafından engellenmesinden kaynaklanıyor.

Yapmanız gerekenler şunlar:

1. Windows Başlat Menüsü’nden “Virüs ve Tehdit Koruması” bölümüne girin.
  2. Aşağı kaydırıp “Fidye yazılımlarına karşı korumayı yönet” seçeneğine girin → Devre dışı bırakın.
  3. Ardından tekrar Virüs ve Tehdit Koruması ayarları“Ayarları yönet” seçeneğine tıklayın.
  4. En alta inin → “Dışlamalar” kısmında “Dışlamaları ekle veya kaldır” seçin.
  5. Şu klasörleri/uygulamaları dışlama olarak ekleyin:
    • EA
    • EA Games
    • Electronic Arts

Bunu yaptıktan sonra EA AntiCheat artık engellenmeyecek ve FC 26, bilgisayarınızı yeniden başlatmadan sorunsuz şekilde açılacak.
FC 26 için çözümü buldum. Çoğunuzun bildiği gibi sorun, EA AntiCheat’in Windows Defender tarafından engellenmesinden kaynaklanıyor.

Yapmanız gerekenler şunlar:

1. Windows Başlat Menüsü’nden “Virüs ve Tehdit Koruması” bölümüne girin.
  2. Aşağı kaydırıp “Fidye yazılımlarına karşı korumayı yönet” seçeneğine girin → Devre dışı bırakın.
  3. Ardından tekrar Virüs ve Tehdit Koruması ayarları“Ayarları yönet” seçeneğine tıklayın.
  4. En alta inin → “Dışlamalar” kısmında “Dışlamaları ekle veya kaldır” seçin.
  5. Şu klasörleri/uygulamaları dışlama olarak ekleyin:
    • EA
    • EA Games
    • Electronic Arts

Bunu yaptıktan sonra EA AntiCheat artık engellenmeyecek ve FC 26, bilgisayarınızı yeniden başlatmadan sorunsuz şekilde açılacak.

Dosya Ekleri

• fc26.webp
    fc26.webp
    18,6 KB · Görüntüleme: 341
Çözüm