Makaleler
5
Selamlar,

Gamesir Cyclone 2 ve DualShock 4 kolu kablosuz bir şekilde rahatça FC 25, 24 oyunlarında oynayabiliyordum. FC 26'da ise Bluetooth ile DualShock 4'ü bağlayınca kontrol edilemiyor, Xbox olarak gözüküyor ya da gözükmüyor. Kablolu bir şekilde bağlayınca gözüküyor. Kablosuz nasıl kullanabilirim?

Oyunu Epic'den aldıysanız genelde yaşanabiliyor hocam. Bende FC 25'te bunu yaşıyorum ama DualShock 4'ü kablolu bağlayınca algılıyor.

Oyunda Steam arayüzü çalışıyor mu peki hocam, normalde çünkü Steam üzerinden alınan FC oyunları için Steam girdisini etkinleştirmeyi istiyorlar böyle durumlarda.
Steam girdisini açınca Xbox kolu olarak gözüküyor, tepki vermiyor. Kablolu olunca hiç bir sorun olmuyor.

Steam girdisini açınca Xbox kolu olarak gözüküyor, tepki vermiyor. Kablolu olunca hiçbir sorun olmuyor.

Bende kabloyla yalnızca çözebilmiştim hocam açıkçası. Normalde DualShock 4 için DS4Windows programı var ama onu açınca EA Anticheat'ten algılayıp direkt oyunu kapatıyor ve onu kapatmanı istiyor oyuna girebilmen için.

FC26'nın Steam sayfasındaki bilgilendirmelere baktığımızda aşağıdaki gibi gözüküyor.

Tam kontrolcü desteği:
  • Xbox kontrolcüleri
  • DUALSHOCK kontrolcüleri (sadece USB)
  • DualSense kontrolcüleri
DualShock serisini sadece kablolu olarak desteklediği gözüküyor. Belki Steam girdisi aktifleştirip bazı ayarlar yaparak çalıştırılabilir. Fakat EA kendi girdilerini kullanmaya zorluyor ise işe yaramayabilir. Anti-Cheat için bazı girdileri kitlemiş olma ihtimalleri de var.

Net bir bilgim yok kablosuz olarak kullanılıp kullanılamadığı konusunda. Ama Steam sayfasındaki bilgilere göre desteklemiyor.