Fedora 40 Zen Kernel nasıl kurulur?

ooemir

Uzman
MErhaba,
Yeni bir Linux kullanıcısıyım. Fedora'yı çok sevdim. Oyunlarımı da taşımaya burada oynamaya başladım. Zen Kerner XanKernel gibi kernellar daha performanslıymış fakat nasıl güncelleyeceğimi bulamadım. Yardımlarınızı rica ederin.

Sen hayatinda bir tane kerneli benchmark bile etmemis insanlarin lafina bakma kardesim. Performans farki falan yok. Ozellikle oyunlarda performans kaybi bile yasarsin. Fedora'yi sevdiysen ve oyun oynuyorsan Nobara dagitimini kurabilirsin onda daha iyi performans alman muhtemel.

Hocam selam.
Sistemi Garuda olarak değiştirdim. Neredeyse bütün dağıtımları denedim bunu nedense ayrı sevdim.
Kernel işini öğrenmek ve merak yüzünden denedim. Direk üzerlerinde gelen kernellarda şöyle sorunum oldu CS de ana menüde karakterin hareketlerinde hafif takılmalar oluyordu ama oyun içi FPS'ler gayet iyi ve akıcıydı. XanMod kernel kurdum o takılmalar gitti FPS pek değişmedi. Tek faydasi bu oldu.
Linux olayını çok sevdim. AMD 6950XT ekran kartıma Windows'ta azıcık O.C yapsam kendi kendine ayarları sıfırlıyordu. Linux'ta hem daha performanslı hem de aynı o.c değerleri ile daha stabil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…