squex

Başarılı
Merhaba,

Acer Nitro 16 R7 7840HS RTX 4060 32 GB RAM 1.5 TB SSD bir laptopum var. Windows 11 Talon ile 7-8 saat arası falan video izleme süresi oluyordu, 60 Hz güç tasarrufu NitroSense'de güç tasarruf modu açık ile.

Windows'tan sıkıldığım için distrolar arasında atlayıp duruyorum. Şu an en stabil, güncel, touchpad hareketleri falan Fedora GNOME geldi. Birkaç gündür de kullanıyorum fakat hep şarja takılı kullandım. Acer NitroSense yerine "https://github.com/PXDiv/Div-Acer-Manager-Max" linkindeki div Acer Manager Max kurdum. Klavye ışıklarını ve laptoptaki güç profillerini değiştirmemi sağlayan tuş bu uygulama ile çalıştı.

İnternetten baktığımda TLP diye bir program var mış batarya optimizasyonu için. Bunu kurdum fakat bunu kurunca batarya ile çalışırken Wi-Fi hızım aşırı yavaşladı. Her sitenin açılması en az 10 saniye sürüyor gigabit internetim olmasına rağmen. Bataryayı optimize etmek için kullanım süresini uzatmak için ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Acer Nitro 16 R7 7840HS RTX 4060 32 GB RAM 1.5 TB SSD bir laptopum var. Windows 11 Talon ile 7-8 saat arası falan video izleme süresi oluyordu, 60 Hz güç tasarrufu NitroSense'de güç tasarruf modu açık ile.

Windows'tan sıkıldığım için distrolar arasında atlayıp duruyorum. Şu an en stabil, güncel, touchpad hareketleri falan Fedora GNOME geldi. Birkaç gündür de kullanıyorum fakat hep şarja takılı kullandım. Acer NitroSense yerine "https://github.com/PXDiv/Div-Acer-Manager-Max" linkindeki div Acer Manager Max kurdum. Klavye ışıklarını ve laptoptaki güç profillerini değiştirmemi sağlayan tuş bu uygulama ile çalıştı.

İnternetten baktığımda TLP diye bir program var mış batarya optimizasyonu için. Bunu kurdum fakat bunu kurunca batarya ile çalışırken Wi-Fi hızım aşırı yavaşladı. Her sitenin açılması en az 10 saniye sürüyor gigabit internetim olmasına rağmen. Bataryayı optimize etmek için kullanım süresini uzatmak için ne yapmam lazım?
Batarya süresini uzatmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Güç Tasarrufu Modunu Aktif Hale Getirin:
- GNOME ayarlarına gidin.
- "Güç" bölümünü açın.
- "Güç Tasarrufu Modu" seçeneğini etkinleştirin.

2. TLP Konfigürasyonunu Düzenleme:
- Terminali açın ve sudo nano /etc/default/tlp komutunu çalıştırarak TLP yapılandırma dosyasını açın.
- WIRED ve WIRELESS parametrelerini ihtiyaçlarınıza göre düzenleyin. Örneğin, "Wi-Fi" ile ilgili güç tasarrufu ayarlarını güncelleyebilirsiniz.

3. TLP ve Wi-Fi Sorununu Çözme:
- sudo tlp fullcharge komutunu çalıştırarak, üst düzey güç tasarrufu ayarlarını geçici olarak devre dışı bırakabilirsiniz.
- Ayrıca, TLP dışında iwlwifi sürücüsü ile ilgili bir sorun olabilir, terminalde sudo nano /etc/modprobe.d/iwlwifi.conf dosyasını açıp uygun parametreleri ekleyebilirsiniz.

4. Arka Plan Uygulamalarını Kontrol Edin:
- Arka planda çalışmayan gereksiz uygulamaları kapatın. GNOME sistem izleyicisinden gereksiz süreçleri durdurabilirsiniz.

5. Ekran Parlaklığını Azaltın:
- Ekran parlaklığını düşürmek batarya süresini uzatacaktır. GNOME'da ekran ayarlarından parlaklığı ayarlayabilirsiniz.

6. Klavye ve Diğer Aydınlatmaları Kapatın:
- Görsel efektler, klavye ışıkları ve benzeri donanımlar bataryayı tüketebilir. Bunları kapatmayı deneyin.

7. Güncelleme ve Sürücü Kontrolleri:
- Terminalde sudo dnf update komutunu kullanarak sistem güncellemelerini kontrol edin.
- En güncel sürücülerle çalıştığınızdan emin olun.

8. Uygun Ağ Ayarları:
- Ağ ayarlarını performans odaklı açarak Wi-Fi hızı artırılabilir. Terminalde nm-connection-editor yazarak ağ bağlantılarını düzenleyebilirsiniz.

Bu adımları takip ettikten sonra batarya sürenizin artması beklenir. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız veya daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa lütfen belirtin.