Çözüldü Fedora 43 siyah ekran sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
104
Yer
İstanbul
Dün nihayet Linux Mint‘ten kurtulmak için Fedora 43 indirdim ve bilgisayarıma Fedora 43’ü kurdum. İlk kurulumdan sonra sadece ufak bir hata yaptım (ki bence hata bile değil) ve Rescue kısmına girdim fakat ekran sorunsuz bir şekilde açıldı. Sonra bilgisayarı kapatıp GRUB’dan normal Fedora’yı çalıştırdım. Yaklaşık 1000’e yakın güncelleme olduğunu söyledi sistem. Güncellemek istediğinde güncelleme penceresi maalesef açılmadı.

Sonra bilgisayarı kapatıp yeniden açayım öyle güncellemeyi yapayım dedim. Bilgisayarı kapatıp açtım ve artık siyah ekranla karşılaşıyorum hiçbir şekilde ekran gelmiyor.

Ctrl + Alt + Delete yaparak bilgisayarı yeniden başlatabiliyorum ya da kapat tuşuna bastigim zaman yine Fedora ekranı geliyor ve bilgisayar kapanıyor ama hiçbir şekilde kilit ekranı karşıma çıkmıyor. Hatta bu sorun için monitörün Firmware güncellemesini yaptım, sorun yine de düzelmedi.

Ekran kartım RX 9070 XT. Bugün vakit bulursam tekrar format atacağım.

Mint’ten kurtulup yeni bir dağıtıma şans vermek isterken böyle büyük bir hatayla karşılaşmak hiç iyi olmadı. Uygulama merkezi hiç açılmadı.

Son düzenleme:
Çözüm
Format attım şimdi. 1083 güncelleme, 5.5 GB tutuyor. Windows olsa burada herkes küfür eder. Sanki üç yıllık sürüm indirmişim.
Linux'ta neden stabil dağıtımlardan şaşmamanın gerektiğini gösteren çok güzel bir örnek.

SDDM (login manager) çökmüş muhtemelen (it happens).

KDE'ciler toplanır şimdi.

Bugün vakit bulursam tekrar format atacağım.
Doğru karar. Daha az uğraşırsın.

Eğer güncellemeleri yapmadıysanız Ctrl + Alt + F3 ile komut satırını açın kullanıcı adı şifrenizi girin. sudo dnf upgrade --refresh -y komutu ile tüm güncellemeleri yükleyin. Arından sudo reboot. Güncelleme başarılı olursa yeni kernel sürücüleri açılabilir belki. Öte yandan kesinlikle KDE olsun demiyorsanız Workstation daha iyi bir seçenek olabilir.

Linux'ta neden stabil dağıtımlardan şaşmamanın gerektiğini gösteren çok güzel bir örnek.
Fedora stabil bir dağıtımdır. Düşün ki tüm Red Hat mühendislerinin bilgisayarında Fedora yüklü. Böyle bir organizasyon çöküp duracak bir işletim sistemi kullanır mı?

Fedora stabil bir dağıtımdır. Düşün ki tüm Red Hat mühendislerinin bilgisayarında Fedora yüklü. Böyle bir organizasyon çöküp duracak bir işletim sistemi kullanır mı?
Debian ya da Ubuntu LTS kadar stabil degil. Windows ne kadar stabilse Fedora da o kadar stabildir.

Bu arada Türkçe kurdum. Türkçe kuracağım zira ben hangi dağıtımın son kullanıcıya uygun olduğunu düşünürsem onu herkese tavsiye edeceğim. Bakalım o dağıtım Fedora olabilecek mi
Turkce'de sorun yasamazsin muhtemelen ama son kullaniciya gore bunu da begenmezsen baska dagitim arama bence abi.

Linux'ta her seyi yapabiliyorsun ama bunlari senin yapman lazim, hazir bir sey yok.

Yüksek ihtimal güncelleme yarıda kalıp initframs hasar görmüş.

Bazzite kullanırken onda da benzer bir problem yaşamıştım. CTRL-ALT-F2 yapıp terminal menüsünü açıp sonrasında CTRL-ALT-F1 yaparak tekrar grafik oturumuna döndüğümde sorun çözülüyordu. Tuşlar belki Fedora'da farklı olabilir ancak terminal menüsünü açıp tekrar grafik arayüzüne dönmek sorunu çözüyordu bende.

Son düzenleme:
Linux Mint’ten neden kurtulmak istediniz? Aslında iyi bir dağıtımdır. Son kullanıcıya hitap eden basit ve hafif bir dağıtım. Fedora’yı deneyimledikten sonra Kubuntu’ya da mutlaka bakın derim. Bir süreliğine kullandım. Zaten Ubuntu’nun resmî KDE sürümüdür. Şahsen GNOME yerine KDE tercih ettiğim için Ubuntu yerine Kubuntu’yu kullanmıştım bu yüzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…