poro 48

Üstün
Makaleler
2
Bilgisayarım üzerinden hotspot'u açıyorum, telefonumla bağlanıyorum ancak "Bağlı / İnternet erişimi yok" sorunu ile karşılaşıyorum.

NetworkManager'ın Hotspot ve IPv4 paylaşımı ayarlarının doğru yapılandırıldığını kontrol et gerekirse NetworkManager'ı yeniden başlat

Son düzenleme:
Bilgisayarım üzerinden hotspot'u açıyorum, telefonumla bağlanıyorum ancak "Bağlı / İnternet erişimi yok" sorunu ile karşılaşıyorum.
Selam hocam, bu Fedora'da genelde güvenlik duvarına (firewalld) takılan klasik bir sorun. Telefon bağlanıyor ama sistem internete çıkışa (masquerade) izin vermediği için öyle "internetsiz" kalıyor.

Terminalde şu komutları girip izni verirsen yüksek ihtimalle çözülür:
Bash:
sudo firewall-cmd --add-masquerade --permanent
sudo firewall-cmd --reload

Bunu yazdıktan sonra telefondan Wi-Fi'yi bir kapat aç yap, muhtemelen internet gelecektir. (Kesin çözüm diyemem. Denemekte yarar var.)

Selam hocam, bu Fedora'da genelde güvenlik duvarına (firewalld) takılan klasik bir sorun. Telefon bağlanıyor ama sistem internete çıkışa (masquerade) izin vermediği için öyle "internetsiz" kalıyor.

Terminalde şu komutları girip izni verirsen yüksek ihtimalle çözülür:
Bash:
sudo firewall-cmd --add-masquerade --permanent
sudo firewall-cmd --reload

Bunu yazdıktan sonra telefondan Wi-Fi'yi bir kapat aç yap, muhtemelen internet gelecektir. (Kesin çözüm diyemem. Denemekte yarar var.)

Olmadı maalesef.

Tüh, o zaman şu iki şeye daha bakmamız lazım hocam:
  1. Ağ ayarlarına (veya terminalden nm-connection-editor yazarak ağ yöneticisine) girip Hotspot profiline tıkla. IPv4 sekmesinde yöntemin "Diğer bilgisayarlarla paylaş" (Shared to other computers) seçili olduğundan emin ol.
  2. Sistemin IP yönlendirmesi (forwarding) kapalı olabilir. Terminale cat /proc/sys/net/ipv4/ip_forward yaz. Eğer ekrana 0 çıkarsa şu komutla aktifleştirip hotspot'u kapatıp tekrar açmayı dene:
Bash:
sudo sysctl -w net.ipv4.ip_forward=1

Büyük ihtimalle bunlardan birine takılıyor, bi kontrol edebilir misin?