Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

1846

Becerikli
Forumdaki arkadaşların tavsiyesiyle Fedora KDE Plasma kurdum, kurulumda bir sıkıntı yaşamadım. Gayet güzel gözüküyor fakat interneti listelemiyor. Sadece USB Tethering ile bağlayabiliyorum.

Bu rehber ile sistemi güncelledim, RPM Fusion'u etkinleştirdim, multimedya kodeklerini kurdum, donanım hızlandırmalı kodekleri kurdum, Flatpak'i aktifleştirdim (konsolda yanıt olarak herhangi bir şey çıkmadı ama büyük ihtimal oldu). Yine de Wi-Fi listelenmedi.

Wi-Fi adaptörümün modeli: TPlink Archer T2U Plus.

git clone -b v5.6.4.2 https://github.com/aircrack-ng/rtl8812au.git komutunu denedim kkshv (tam hatırlamıyorum) gibi bir program github kullanıcı adımı ve şifremi istedi girdim ama Error verdi. Ayrıca bilgisayar monitör modelini algılamayı bıraktı ekran 60Hz'ye düştü. USB Tethering de çalışmamaya başladı mecburen tekrar kurulum yaptım.

Ayrıca AMD Driverlarını kurmak için hangi kodları yazmam gerekli? Çok fazla konu açmak istemiyorum sistemim:

• RX 6600
  • R5 5500
  • 16GB RAM
Bu konularda çok fazla bilgili değilim. Teşekkür ederim.

Çözüm
Yordum sizi internetten araştırıp bir şeyler deneyeceğim olmazsa başka bir dağıtıma geçmek istiyorum. Öneriniz var mı? Böyle problemler yaşamayacağım.
Sonradan baktım da bu modelin linux-firmware'de sürücüsü yokmuş. Yani hangi dağıtıma geçersen geç büyük ihtimal bu dongle ile sorun yaşayacaksın. Bence başka depodaki bir sürücüden devam edelim.

Eskisini kaldırmak için cd komutu yazıp boşluk bırakıp kaynak kodunun bulunduğu dizini yani git komutuyla indirdiğin kaynak kodunu sürükleyip bırakıp enterliyorsun.
Kod:
sudo make uninstall
bu komutla sürücüyü sildikten sonra dosyayı silebilirsin.

Sonrasında sana tavsiyem morrownr'nin deposundaki sürücüyü denemek.
Kod:
git clone https://github.com/morrownr/8812au-20210820
cd 8812au-20210820
make clean
make
sudo make install
Sonra yeniden başlatıp bak bakalım.

Bu arada sürücüyü dışarıdan kurduğun için her çekirdek güncellendiğinde kurulum işlemlerini tekrar yapman gerekecek. DKMS bunu otomatikleştirmek için aslında ama çok rezil bir araç, bence hiç kullanma DKMS.
Forumdaki arkadaşların tavsiyesiyle Fedora KDE Plasma kurdum, kurulumda bir sıkıntı yaşamadım. Gayet güzel gözüküyor fakat interneti listelemiyor. Sadece USB Tethering ile bağlayabiliyorum.

Bu rehber ile sistemi güncelledim, RPM Fusion'u etkinleştirdim, multimedya kodeklerini kurdum, donanım hızlandırmalı kodekleri kurdum, Flatpak'i aktifleştirdim (konsolda yanıt olarak herhangi bir şey çıkmadı ama büyük ihtimal oldu). Yine de Wi-Fi listelenmedi.

Wi-Fi adaptörümün modeli: TPlink Archer T2U Plus.

git clone -b v5.6.4.2 https://github.com/aircrack-ng/rtl8812au.git komutunu denedim kkshv (tam hatırlamıyorum) gibi bir program github kullanıcı adımı ve şifremi istedi girdim ama Error verdi. Ayrıca bilgisayar monitör modelini algılamayı bıraktı ekran 60Hz'ye düştü. USB Tethering de çalışmamaya başladı mecburen tekrar kurulum yaptım.

Ayrıca AMD Driverlarını kurmak için hangi kodları yazmam gerekli? Çok fazla konu açmak istemiyorum sistemim:

• RX 6600
  • R5 5500
  • 16GB RAM
Bu konularda çok fazla bilgili değilim. Teşekkür ederim.
Pipewire kurdunuz mu?

sudo dnf install realtek-firmware yazacağım sanırsam. Ayrıca nasıl olduysa tarayıcılar konumuma erişmiş. Fedora'yı kurarken sormamıştı nasıl engelleyebilirim konumu?
Doğrudur, yükleme sonrasında bilgisayarını yeniden başlatman yeterli olacaktır. Konumdan neden bahsettiğinizi bilmiyorum. Konumu engelleseniz de ISP ve arama tercihleriniz gibi bilgileri Meta, Google gibi şirketler yaklaşık lokasyon bulmak için kullanabilirler. GNOME ayarlarından konum kapatılabiliyor ama GNOME'un sağladığı konum servisini kaç uygulama kullanabilir bilemiyorum.

Doğrudur, yükleme sonrasında bilgisayarını yeniden başlatman yeterli olacaktır. Konumdan neden bahsettiğinizi bilmiyorum. Konumu engelleseniz de ISP ve arama tercihleriniz gibi bilgileri Meta, Google gibi şirketler yaklaşık lokasyon bulmak için kullanabilirler. GNOME ayarlarından konum kapatılabiliyor ama GNOME'un sağladığı konum servisini kaç uygulama kullanabilir bilemiyorum.
Komutu yazdığımda zaten kurulu olduğunu söyledi.