RockyHighway79

Üstün
Daha önce de bu sorunu yaşamıştım. Windows'a geçip, Xbox accessories'ten kontrolcüyü güncelleyerek sorunu çözmüştüm. ChatGPT kullanarak çözmeyi denedim ama olmadı. Spesifik olarak Fedora KDE için bir çözüm videosu da bulamadım internette.

Öncelikle Secure Boot'un aktif olup olmadığını da belirtin, aktif ise kapatın. İşe yaramazsa, Yüklediğimiz kernel-modules-extra paketini silip, aşağıdaki adımları uygulayarak xone driver'ını kurmayı deneyin:

Kod:
dnf copr enable sentry/xone
dnf install xone lpf-xone-firmware
lpf approve xone-firmware
lpf build xone-firmware
lpf install xone-firmware

Ardından yeniden başlatın.

İşe yarayıp yaramamasına bağlı olarak dmesg --level=emerg,alert,crit,err komutunun çıktısını da paylaşın.

Bunun yanında, eski bir kernel kullanmanızın da probleminizi çözecebileceğini düşünüyorum:

Kernel versiyonu nedir bilmiyorum ama sistemi güncellemeden önce kontrolcüm çalışıyordu. Bende güncellemelerden sonra bozulduğunu düşünüyorum. Xone komutlarını aşağıdan yukarı sırasıyla mı yazayım yukarıdan aşağıya mı? Secure Boot ile alakası yok bu arada yüksek ihtimal. Evet, Secure Boot açık ama bu sorun kapalıyken de mevcuttu. Yine de bir deneyeyim tekrar.

Kernel versiyonu nedir bilmiyorum ama sistemi güncellemeden önce kontrolcüm çalışıyordu. Bende güncellemelerden sonra bozulduğunu düşünüyorum. Xone komutlarını aşağıdan yukarı sırasıyla mı yazayım yukarıdan aşağıya mı? Secure Boot ile alakası yok bu arada yüksek ihtimal. Evet, Secure Boot açık ama bu sorun kapalıyken de mevcuttu. Yine de bir deneyeyim tekrar.
Yukarıdan aşağıya doğru yazmanız gerek. Yine de dediğim gibi Secure Boot'u kapattıktan sonra işe yarayıp yaramasına bağlı olarak, Secure Boot kapalı vaziyette deneyin bu adımları. Yine işe yaramazsa attığım rehberleri kullanarak ve takıldığınız yerlerde sorarak eski bir kernel versiyonu yükleyin.

uname -r komutu ile şu anki kernel versiyonuzu öğrenip ona göre yükleyebilirsiniz.

Son düzenleme: