Detaylar
Kim cevapladı?Fedora, "en güncel" felsefesini benimsiyor. En son sürüm kernel, sürekli güncelleme alan paketler..
Eski cihazlarda Fedora'yı tam anlamıyla deneyimlemek pek iyi bir fikir değil. Bence o fiyat bandına alacağın bir laptop'a en iyi Debian gider.
Eski cihazlarda Fedora'yı tam anlamıyla deneyimlemek pek iyi bir fikir değil. Bence o fiyat bandına alacağın bir laptop'a en iyi Debian gider.
- Makaleler
- 1
O fiyatlarda Ubuntu, Mint ya da Debian tavsiye ederim. Fedora çok güncel.
Eski laptop alacaksan Linux Mint Cinnamon veya XFCE bir linux kurup sağlı sollu özelleştireceksin.Arkadaşlar içimdeki ses sürekli laptop almamı söylüyor ve Fedora kurmamı istiyor. 4.000-5.000 liralık bir laptop alıp Fedora kurmalı mıyım?
Biri bir şey demiş, herkes de tekrarlamış. İstediğin dağıtımı kullan.
Donanımın eski olması yeni dağıtım kullanmaman gerektiği anlamına gelmiyor. Daha iyi hatta.
Donanımın eski olması yeni dağıtım kullanmaman gerektiği anlamına gelmiyor. Daha iyi hatta.
ElementaryOS kullandığım zaman bir uygulama 30 saniyede açılıyordu. Linux diye hafife alma. Arch falan düşük sistemlerde felaket kötü oluyor.Biri bir şey demiş, herkes de tekrarlamış. İstediğin dağıtımı kullan.
Yeni kernel ve rolling relase güncellemeler çoğu durumda eski sistemler için negatif değil pozitif etki yaratır.
Kernel 5.xx sürümleri ile 4.xx sürümleri arasında eski sistemler için bile epey performans farkı var.
Fedora'nın eski sistem veya yeni sistem olsun, güncel teknolojileri ve mainline versiyonları kullanması sıkıntı yaratabilir ama eski sistem olduğundan değil, Fedora olduğundan sıkıntı yaratır.
Pentium one, i586 gibi antik sistemlerde arch diğer dağıtımlara göre daha iyi çalışıyor hocam.
ElementaryOS ubuntu tabanlı ve ubuntu minimal bir sistemin aksine diğerlerine kıyasla donanım isteyen bir dağıtımdır. Minimum req sayfasına bakarsanız:
Arch : 512MB RAM - 800MB disk - işlemci(yeterli)
Ubuntu : 4GB RAM - 4GB disk - 2GHz dual core
Gene de eski sisteminizde ElementaryOS kullandığınız zamanda uygulamanın 30 saniyede açılmasına neden olan problemi tespit edebilirsiniz.
Kernel 5.xx sürümleri ile 4.xx sürümleri arasında eski sistemler için bile epey performans farkı var.
Fedora'nın eski sistem veya yeni sistem olsun, güncel teknolojileri ve mainline versiyonları kullanması sıkıntı yaratabilir ama eski sistem olduğundan değil, Fedora olduğundan sıkıntı yaratır.
ElementaryOS kullandığım zaman bir uygulama 30 saniyede açılıyordu. Linux diye hafife alma. Arch falan düşük sistemlerde felaket kötü oluyor.
Pentium one, i586 gibi antik sistemlerde arch diğer dağıtımlara göre daha iyi çalışıyor hocam.
ElementaryOS ubuntu tabanlı ve ubuntu minimal bir sistemin aksine diğerlerine kıyasla donanım isteyen bir dağıtımdır. Minimum req sayfasına bakarsanız:
Arch : 512MB RAM - 800MB disk - işlemci(yeterli)
Ubuntu : 4GB RAM - 4GB disk - 2GHz dual core
Gene de eski sisteminizde ElementaryOS kullandığınız zamanda uygulamanın 30 saniyede açılmasına neden olan problemi tespit edebilirsiniz.
Glade
Üstün
- Makaleler
- 3
Ubuntu gibi son kullanıcı için en önde gelen dağıtımların kaynak kullanımı diğerlerinden çok farklı oluyor genelde, kötü bir sisteme sahip birinin kullandığında Ubuntu ve Arch Linux'un farkını anlar.
Fedora da Ubuntu'ya benzeyen bir dağıtım ve çok güncelleme alıyor.
Fedora da Ubuntu'ya benzeyen bir dağıtım ve çok güncelleme alıyor.
Kurmayı ve kullanmayı bilmiyorsun demek ki.ElementaryOS kullandığım zaman bir uygulama 30 saniyede açılıyordu. Linux diye hafife alma. Arch falan düşük sistemlerde felaket kötü oluyor.