Cengiz Uzman Katılım 1 Haziran 2025 Mesajlar 368 Çözümler 1 Beğeniler 153 12 Ağustos 2025 #11 @144, sizce şu an benim yaptığım gibi olması mı daha sağlıklı yoksa bu ISO ile kurulum mu yapmalıyım sistemi baştan?
@144, sizce şu an benim yaptığım gibi olması mı daha sağlıklı yoksa bu ISO ile kurulum mu yapmalıyım sistemi baştan?
1 144 Üstün Katılım 15 Aralık 2023 Mesajlar 4.557 Makaleler 1 Çözümler 13 Beğeniler 8.187 12 Ağustos 2025 #12 Cengiz dedi: @144, sizce şu an benim yaptığım gibi olması mı daha sağlıklı yoksa bu ISO ile kurulum mu yapmalıyım sistemi baştan? Genişletmek için tıkla... Temiz kurulum yap bence, ISO ile yani. Ama son karar senin tabii.
Cengiz dedi: @144, sizce şu an benim yaptığım gibi olması mı daha sağlıklı yoksa bu ISO ile kurulum mu yapmalıyım sistemi baştan? Genişletmek için tıkla... Temiz kurulum yap bence, ISO ile yani. Ama son karar senin tabii.
KS KS tecnoemo Başarılı Katılım 24 Aralık 2023 Mesajlar 81 Çözümler 1 Beğeniler 39 12 Ağustos 2025 #13 En sonunda başardım @Cengiz bu arada ChatGPT tavsiyen için teşekkür ederim reyiz. ChatGPT olmasa nah yapardım açıkçası. Dosya Ekleri Ekran Görüntüsü 2025-08-12 19-13-37.webp 8,8 KB · Görüntüleme: 36 Son düzenleme: 12 Ağustos 2025
En sonunda başardım @Cengiz bu arada ChatGPT tavsiyen için teşekkür ederim reyiz. ChatGPT olmasa nah yapardım açıkçası.
W WebSmith Deneyimli Katılım 13 Temmuz 2025 Mesajlar 892 Makaleler 1 Çözümler 2 Beğeniler 511 12 Ağustos 2025 #14 Cengiz dedi: @tecnoemo, GRUB'ta bilmediğin şeyi kesinlikle ellememen gerek, ellersen de mecbur USB'den tekrar Linux kurulumu yap. Genişletmek için tıkla... Mecbur USB'den yeniden Linux kurmasına gerek yok. Linux'u USB üzerinden live olarak çalıştırıp sıfırdan GRUB kurabilir.
Cengiz dedi: @tecnoemo, GRUB'ta bilmediğin şeyi kesinlikle ellememen gerek, ellersen de mecbur USB'den tekrar Linux kurulumu yap. Genişletmek için tıkla... Mecbur USB'den yeniden Linux kurmasına gerek yok. Linux'u USB üzerinden live olarak çalıştırıp sıfırdan GRUB kurabilir.
Cengiz Uzman Katılım 1 Haziran 2025 Mesajlar 368 Çözümler 1 Beğeniler 153 13 Ağustos 2025 #15 tecnoemo dedi: En sonunda başardım @Cengiz bu arada ChatGPT tavsiyen için teşekkür ederim reis. ChatGPT olmasa nah yapardım açıkçası. Genişletmek için tıkla... @tecnoemo, ne demek hocam, yardımcı olabildiysem ne mutlu.
tecnoemo dedi: En sonunda başardım @Cengiz bu arada ChatGPT tavsiyen için teşekkür ederim reis. ChatGPT olmasa nah yapardım açıkçası. Genişletmek için tıkla... @tecnoemo, ne demek hocam, yardımcı olabildiysem ne mutlu.
KS KS tecnoemo Başarılı Katılım 24 Aralık 2023 Mesajlar 81 Çözümler 1 Beğeniler 39 13 Ağustos 2025 #16 Bende çalışan yöntem bu oldu. 1. sudo dnf install https://mirrors.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-$(rpm -E %fedora).noarch.rpm \ https://mirrors.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release-$(rpm -E %fedora).noarch.rpm 2. sudo dnf update -y 3. sudo bash -c 'echo "blacklist nouveau" > /etc/modprobe.d/disable-nouveau.conf' sudo dracut --force 4. sudo dnf remove OpenCL-ICD-Loader sudo dnf install akmod-nvidia-390xx xorg-x11-drv-nvidia-390xx-cuda -y 5. sudo akmods --force sudo dracut --force 6. sudo reboot Sonra sistem yeniden başlatınca nvidia-smi yazarak ekran kartı sürücüsünün yüklü olup olmadığına baktım ve en sonunda yüklenmiş. Herkeste farklı olabilir tabiki ama o kadar yöntem denedim bende olan bu oldu.
Bende çalışan yöntem bu oldu. 1. sudo dnf install https://mirrors.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-$(rpm -E %fedora).noarch.rpm \ https://mirrors.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release-$(rpm -E %fedora).noarch.rpm 2. sudo dnf update -y 3. sudo bash -c 'echo "blacklist nouveau" > /etc/modprobe.d/disable-nouveau.conf' sudo dracut --force 4. sudo dnf remove OpenCL-ICD-Loader sudo dnf install akmod-nvidia-390xx xorg-x11-drv-nvidia-390xx-cuda -y 5. sudo akmods --force sudo dracut --force 6. sudo reboot Sonra sistem yeniden başlatınca nvidia-smi yazarak ekran kartı sürücüsünün yüklü olup olmadığına baktım ve en sonunda yüklenmiş. Herkeste farklı olabilir tabiki ama o kadar yöntem denedim bende olan bu oldu.