20669

Uzman
ROG G614JV bilgisayarıma dün Fedora KDE sürümünü kurdum. Steam ile Proton 7, hotfix gibi çoğu Proton sürümü ile denedim ama FH4'e girdiğimde Microsoft hesabı ile oturum açmamı istiyor, e-mailimi giriyorum, normalde Windows'ta Defender var orada bazı seçenekler sunuluyor (örneğin: USB bellekten şifre aktarma gibi) ama Linux'ta bu olay yok ve o ekranı geçemiyorum. Ne yapmam lazım? Şifre ekranına gelmiyor bir türlü.

Son düzenleyen: Moderatör:
ROG G614JV bilgisayarıma dün Fedora KDE sürümünü kurdum. Steam ile Proton 7, hotfix gibi çoğu Proton sürümü ile denedim ama FH4'e girdiğimde Microsoft hesabı ile oturum açmamı istiyor, e-mailimi giriyorum, normalde Windows'ta Defender var orada bazı seçenekler sunuluyor (örneğin: USB bellekten şifre aktarma gibi) ama Linux'ta bu olay yok ve o ekranı geçemiyorum. Ne yapmam lazım? Şifre ekranına gelmiyor bir türlü.
Sorununuzu çözebilmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Proton Ayarları:
- Steam'i açın ve "Kütüphane" sekmesine gidin.
- FH4'ü sağ tıklayıp "Özellikler" seçeneğine tıklayın.
- "Steam Play" sekmesine gidin ve "Bu oyun için Steam Play'i etkinleştir" seçeneğini seçin. Proton sürümünü doğru bir şekilde seçtiğinizden emin olun (Proton 7 veya hotfix sürümlerini kullanabilirsiniz).

2. Uygulama Ayarları:
- Oyun için bir başlangıç seçeneği belirleyin. Özellikler kısmında "Oyun Başlangıç Komutları" kısmına şu komutu ekleyin: PROTON_USE_WINED3D=1 %command%. Bu bazen grafik ve bağlantı sorunlarını çözüyor.

3. Bağlantı ve Hesap Ayarları:
- Microsoft hesabınızın iki aşamalı kimlik doğrulamasının açık olup olmadığını kontrol edin. Eğer açıksa, şifre giriş ekranına ulaşmak için geçici bir kod kullanmanız gerebilir.
- Gerekirse, hesap ayarlarını kontrol edip gerekli erişim izinlerinin verildiğinden emin olun.

4. Terminal ile Uygulamaları Cihazdan Silin:
- Terminali açın ve şu komutu kullanarak daha önce kaydedilmiş olan Steam ve Proton dosyalarını temizleyin:
Kod:
bash
      rm -rf ~/.steam/root/steamapps/compatdata/1151340
- Sonrasında oyunu tekrar yükleyin ve deneyin.

5. Ek Desteniz:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, sorun daha derin bir yapılandırmadan kaynaklanıyor olabilir. Sisteminize ve fiziksel bileşenlerinize dair daha fazla bilgi sağlayın (örneğin grafik kartı, işlemci, RAM) ve ağ ayarlarını kontrol edin.

Bu adımları uyguladıktan sonra sorununuz hala çözülmediyse, lütfen daha fazla detay verin.

Artı -1 Eksi