Fedora mı Arch mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 5438
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 973
  • Etiketler Etiketler
    arch fedora

5438

Deneyimli
Makaleler
1
Şimdi oyun sezonunu kapattım ve Linux'a geçme kararı aldım. Ancak karar veremedim.
Ubuntu ve Debian, zaten benim gözümde paylaço Linux olduğu için onları kurmaya yeltenmeyeceğim bile. Linux Mint'e alerjim var.

Fedora kurmayı düşünüyorum ama bir dönem çok zorluk çıkarttı bana. Yani sinir krizleri falan geçiriyordum. Arch, kafamda şu an daha yatkın ama internet bağlantısı sorunu gibi problemler yaşamaktan korkuyorum.

Hangisini seçmeliyim?

Konuya vakıf değilim ama takıp ettiğim yazılımcı YouTuber Arch öneriyordu. Kullanmak isteyenlere.

Konuya vakıf değilim ama takıp ettiğim yazılımcı YouTuber Arch öneriyordu. Kullanmak isteyenlere.
Fedora gibi başıma dert olmayacaksa kullanacağım. Fedora başımın etini yedi.

Çoğu kişi katılmayabilir ama bence Arch'ın kullanımı daha kolay. (Pacman ve AUR'dan bahsediyorum.) Kurulumu zor olduğu için Saf Arch yerine EndeavourOS veya CachyOS kullanabilirsiniz. Sık güncelleme aldığını da hatırlatayım. Ayrıca Fedora'da nasıl bir sorun yaşadınız?

Saf Arch kuracağım.

NVIDIA Sürücüleri işkenceydi. Wayland kullanırken ekran yırtılmadan okunmuyordu.
Çöp kutusu simgesi kayboluyordu, canımı sıkıyordu
KDE Plasma ayrı dert. Çok severim ama Fedora'da üzdü kendisi.

Sürücülerde herhangi bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. KDE Plasma'da herhangi bir sorun yaşamadım. Wayland yerine X11 deneyebilirsiniz sıkıntı çıkarırsa.

Arch.

Arch veya Garuda kullanın, Fedora'nın pek bir anlamı yok bence. Arch'ın aynaları daha hızlı, daha güncel ve daha stabil.

takıp ettiğim yazılımcı YouTuber Arch öneriyordu
Adının baş harfi Yusuf İpek mi?

Ayrıca şunu söylemek istiyorum (bu adamın özelinde değil), lütfen bu konularda YouTuber'ların fikirlerini ön plana almayın. Bu kişiler günün sonunda içerik üreticisi ve taraflı olabilir. Verileri manipüle edebilir. Kendi araştırmanızı yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…