Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar,

Gamescope, özellikle Linux altında oyunları 1080p monitörde 4K'da oynamak gibi birçok işlevi sağlayan çok kullanışlı bir araç. Fakat resmi paketleri sadece Arch Linux için mevcut.

Peki Gamescope bir şekilde Ubuntu, Debian veya Fedora tabanlı dağıtımlarda kullanılabilir mi?

Tabii;
AMD/Intel kolaydan kurulum

AMD/Intel derleyerek yüklemek

Nvidia için bunu kullanmayı dene;

Bir de Arch kullan, diğerlerini boş ver, vallaha :D.

Bir de Arch kullan, diğerlerini boş ver, vallaha :D.
Harbiden ya :D Arch dışındaki dağıtımlarda paketi elle derlemeye çalışsan bile hata alıyorsun, çünkü sistemdeki paketler eski. Güncellemek de mümkün değil çünkü repolarda güncel sürüm yok :D İllaki güncel sürümü elle derlemek lazım, o da sistemdeki diğer eski paketleri patlatıp sistemi çökertebiliyor :rofl:

O yüzden harbiden Arch Linux nimet gibi bir şey. 1 yıldan uzun süredir Arch Linux kullanıyorum ve gayet memnunum. Öyle ki bilgisayarımda ilk denediğim dağıtım (bilgisayar abime aitken harici SSD'de denediğim Pop!_OS'i saymazsak) Arch tabanlı bir dağıtım olan EndeavourOS idi. Sonra saf Arch kurdum, sonra silip Fedora denedim ve en son şu anki Arch kurulumunu yaptım. Ubuntu'yu USB belleğimde denedim ve Gamescope eksikliği yüzünden Resident Evil 2 Remake'i 4K'da oynayamadım. Arch'ta ise RE2'yi 4K'da sorunsuz oynuyorum, 1080p monitör kullandığım halde.

Harbiden ya :D Arch dışındaki dağıtımlarda paketi elle derlemeye çalışsan bile hata alıyorsun, çünkü sistemdeki paketler eski. Güncellemek de mümkün değil çünkü repolarda güncel sürüm yok :D İllaki güncel sürümü elle derlemek lazım, o da sistemdeki diğer eski paketleri patlatıp sistemi çökertebiliyor :rofl:

O yüzden harbiden Arch Linux nimet gibi bir şey. 1 yıldan uzun süredir Arch Linux kullanıyorum ve gayet memnunum. Öyle ki bilgisayarımda ilk denediğim dağıtım (bilgisayar abime aitken harici SSD'de denediğim Pop!_OS'i saymazsak) Arch tabanlı bir dağıtım olan EndeavourOS idi. Sonra saf Arch kurdum, sonra silip Fedora denedim ve en son şu anki Arch kurulumunu yaptım. Ubuntu'yu USB belleğimde denedim ve Gamescope eksikliği yüzünden Resident Evil 2 Remake'i 4K'da oynayamadım. Arch'ta ise RE2'yi 4K'da sorunsuz oynuyorum, 1080p monitör kullandığım halde.
Arch Linux kullan dedim ama sarfdan ziyada taban olarak söylemek istedim. EndevourOS gibi. Çünkü ben hiç saf Arch yüklemedim ve zor oluyor.

GameScope'tan özel çözünürlük ayarlarken DLDSR gibi bir etkisi oluyorsa, süper bir şey. Ben Nvidia kullandığım için, Nvidia_GameScope denedim ve 1080P monitör için 2880x1620 (2.5K) çözünürlük denedim. Windows'taki DLSDSR 2.5K çözünürlüğü gibi olmadı, hatta oldu mu onu da anlamadım, aynı gibiydi.