Fedora mı Arch mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 5438
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 973
  • Etiketler Etiketler
    arch fedora
Fedora'da ben de çok zorlanmıştım Arch bana daha kolay geldi benim önerim Garuda Linux olur. Nedenini sana şöyle açıklıyım hem KDE hem de Nvidia kullanan biri olarak hem stabil hem de en son driverlarda KDE efektlerinde bug oluyordu. Bu sorunu sadece Garuda'da yaşamadım ayrıca anlık görüntü meseleside mükemmel ayarlanmış bir şekilde geliyor. Birkaç kez sistemi bozmuştum ancak anlık görüntülere geri dönerek bu sorunları çözdüm. Hiç kafa ağrıtmıyor ayrıca oyun oynar mısın bilmiyorum ama Garuda'nın üzerine Cachyos repolarını kurunca gerçekten güzel fps değerleri alıyorsun kendi deneyimlerime göre.

Kararım kesin. Arch Linux kuracağım.

Garuda da Arch tabanlı ancak varsayılan ayarları ve depoları bence iyi ayarlanmış. Potansiyel problemde rollback atabiliyorsun. Ancak Arch kurmak istersen saygı duyarım.

Sizin kararınız ancak minimalist bir kurulum yapıcam derken eksik paketler yüzünden belli başlı sorunlar yaşabilirsiniz.
Garuda da Arch tabanlı ancak varsayılan ayarları ve depoları bence iyi ayarlanmış. Potansiyel problemde rollback atabiliyorsun. Ancak Arch kurmak istersen saygı duyarım.
Sadece o da değil. Garuda'nın içerisinde yüklü gelen Garuda System Maintenance ile sık sık hotfix atıyorlar örneğin geçen günlerde sistemimi güncellemek istediğimde paket çakışmasından dolayı güncelleyememiştim ve o şekilde bırakmıştım ardından 5-10 dakika sonra uygulamadan one hotfix available gibisinden bir mesaj geldi. Hotfixi yaptığımda paket çakışması problemim çözülmüştü.

Linux of God!

X11 KDE Plasma'lı Arch. Saf Arch ama. Tadından yenmez.

Fedora'yı ben kurmaya çalıştığımda bios'u bozdu . Nasıl yaptığı hakkında zerre fikrim yok ama bilgisayar önyüklenmiyordu.
Ek olarak Garuda kutudan çıktığı gibi çalışıyor, Arch'ı kolayca ayarlayabiliyorsun; Fedora ile uğraşmaya değmez bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…