Şimdi oyun sezonunu kapattım ve Linux'a geçme kararı aldım. Ancak karar veremedim.
Ubuntu ve Debian, zaten benim gözümde paylaço Linux olduğu için onları kurmaya yeltenmeyeceğim bile. Linux Mint'e alerjim var.
Fedora kurmayı düşünüyorum ama bir dönem çok zorluk çıkarttı bana. Yani sinir krizleri falan geçiriyordum. Arch, kafamda şu an daha yatkın ama internet bağlantısı sorunu gibi problemler yaşamaktan korkuyorum.
Fedora'da ben de çok zorlanmıştım Arch bana daha kolay geldi benim önerim Garuda Linux olur. Nedenini sana şöyle açıklıyım hem KDE hem de Nvidia kullanan biri olarak hem stabil hem de en son driverlarda KDE efektlerinde bug oluyordu. Bu sorunu sadece Garuda'da yaşamadım ayrıca anlık görüntü meseleside mükemmel ayarlanmış bir şekilde geliyor. Birkaç kez sistemi bozmuştum ancak anlık görüntülere geri dönerek bu sorunları çözdüm. Hiç kafa ağrıtmıyor ayrıca oyun oynar mısın bilmiyorum ama Garuda'nın üzerine Cachyos repolarını kurunca gerçekten güzel fps değerleri alıyorsun kendi deneyimlerime göre.
Fedora'da ben de çok zorlanmıştım Arch bana daha kolay geldi benim önerim Garuda Linux olur. Nedenini sana şöyle açıklayayım hem KDE hem de NVIDIA kullanan biri olarak hem stabil hem de en son driverlarda KDE efektlerinde bug oluyordu. Bu sorunu sadece Garuda'da yaşamadım ayrıca anlık görüntü meseleside mükemmel ayarlanmış bir şekilde geliyor. Birkaç kez sistemi bozmuştum ancak anlık görüntülere geri dönerek bu sorunları çözdüm. Hiç kafa ağrıtmıyor ayrıca oyun oynar mısın bilmiyorum ama Garuda'nın üzerine CachyOS repolarını kurunca gerçekten güzel FPS değerleri alıyorsun kendi deneyimlerime göre.
Garuda da Arch tabanlı ancak varsayılan ayarları ve depoları bence iyi ayarlanmış. Potansiyel problemde rollback atabiliyorsun. Ancak Arch kurmak istersen saygı duyarım.
Garuda da Arch tabanlı ancak varsayılan ayarları ve depoları bence iyi ayarlanmış. Potansiyel problemde rollback atabiliyorsun. Ancak Arch kurmak istersen saygı duyarım.
Sadece o da değil. Garuda'nın içerisinde yüklü gelen Garuda System Maintenance ile sık sık hotfix atıyorlar örneğin geçen günlerde sistemimi güncellemek istediğimde paket çakışmasından dolayı güncelleyememiştim ve o şekilde bırakmıştım ardından 5-10 dakika sonra uygulamadan one hotfix available gibisinden bir mesaj geldi. Hotfixi yaptığımda paket çakışması problemim çözülmüştü.
Arch veya Garuda kullanın, Fedora'nın pek bir anlamı yok bence. Arch'ın aynaları daha hızlı, daha güncel ve daha stabil.
Adının baş harfi Yusuf İpek mi?
Ayrıca şunu söylemek istiyorum (bu adamın özelinde değil), lütfen bu konularda YouTuber'ların fikirlerini ön plana almayın. Bu kişiler günün sonunda içerik üreticisi ve taraflı olabilir. Verileri manipüle edebilir. Kendi araştırmanızı yapın.
Siz ne kurdunuz hocam şimdi? Ve Fedora ne gibi sorunlar yaşattı size? Ben şu an kullanıyorum. Ve mis sorunsuz kullanıyorum. Ama benim GPU AMD. Bir de benim rehberimi takip ederseniz Fedora kurduktan sonra mis gibi olur. Rehber: Fedora kurulduktan sonra yapılması gerekenler
Siz ne kurdunuz hocam şimdi? Ve Fedora ne gibi sorunlar yaşattı size? Ben şu an kullanıyorum. Ve mis sorunsuz kullanıyorum. Ama benim GPU AMD. Bir de benim rehberimi takip ederseniz Fedora kurduktan sonra mis gibi olur. Rehber: Fedora kurulduktan sonra yapılması gerekenler
Fedora'yı ben kurmaya çalıştığımda bios'u bozdu . Nasıl yaptığı hakkında zerre fikrim yok ama bilgisayar önyüklenmiyordu.
Ek olarak Garuda kutudan çıktığı gibi çalışıyor, Arch'ı kolayca ayarlayabiliyorsun; Fedora ile uğraşmaya değmez bence.