sezaiacima

Çalışkan
Merhabalar. Ben remote olarak çalışıyorum. Forticlient VPN ve Citrix yazılımlarının kurulumuna yönelik bilgi verebilir misiniz? FortiClient kurulumunu sağladım fakat gerekli alanları doğru doldurmama rağmen SMS doğrulaması gelmedi. Windows kurulu olan kısımda doğrulama kodu gelmekte ve kullanım da sağlanılabilmektedir. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Ben remote olarak çalışıyorum. Forticlient VPN ve Citrix yazılımlarının kurulumuna yönelik bilgi verebilir misiniz? FortiClient kurulumunu sağladım fakat gerekli alanları doğru doldurmama rağmen SMS doğrulaması gelmedi. Windows kurulu olan kısımda doğrulama kodu gelmekte ve kullanım da sağlanılabilmektedir. Şimdiden teşekkürler.
Fedora'da FortiClient VPN ve Citrix Kurulumu

1. FortiClient VPN Kurulumu:

- Gerekli Paketleri Yükleyin:
Terminali açın ve aşağıdaki komutları girerek gerekli bağımlılıkları yükleyin:
Kod:
bash
  sudo dnf install libXss libXtst zlib glibc gcc-c++

- FortiClient'i İndirin:
FortiClient’in en güncel sürümünü Fortinet’in resmi web sitesinden indirin. Genellikle .rpm uzantılı bir dosya olur.

- Yükleme işlemini başlatın:
Aşağıdaki komutla indirdiğiniz dosyayı yükleyin (dosya adını gerekli şekilde değiştirin):
Kod:
bash
  sudo rpm -ivh forticlient-*.rpm

- FortiClient'i Başlatın:
Aşağıdaki komutla FortiClient’i başlatabilirsiniz:
Kod:
bash
  forticlient

- VPN Bağlantısını Yapılandırın:
FortiClient arayüzünde gerekli alanları doldurarak VPN bağlantısını ayarlayın. Doğru ayarların yapıldığından emin olun.

2. SMS Doğrulaması Sorununu Çözme:

- Ağ Bağlantını Kontrol Edin:
İnternet bağlantınızın aktif olduğundan emin olun.

- FortiClient Ayarlarını Gözden Geçirin:
Ayarların VPN sağlayıcınızın belirttiği biçimde olduğundan emin olun.

- Firewall ve Güvenlik Ayarları:
Sisteminizdeki güvenlik duvarı veya VPN ile ilgili olan diğer uygulamaların FortiClient’ın çalışmasına engel olup olmadığını kontrol edin.

- CLI ile Log Kontrolü:
Terminalde forticlientsslvpn loglarını kontrol edin:
Kod:
bash
  tail -f /var/log/syslog | grep forticlient

3. Citrix Kurulumu:

- Citrix Receiver'ı İndirin:
Citrix’in resmi web sitesinden en güncel deb veya rpm dosyasını indirin.

- Yükleme:
Aşağıdaki komutla indirdiğiniz dosyayı yükleyin (dosya adını gerekli şekilde değiştirin):
Kod:
bash
  sudo rpm -ivh icaclient-*.rpm

- Citrix’i Başlatın:
Uygulama menüsünden veya terminalden citrix receiver yazarak Citrix'i açın.

- Doğru Sunucu Ayarlarını Yapın:
Citrix arayüzünde gerekli sunucu adresi ve kimlik bilgilerini doldurun.

4. Kontrol Etme:

- VPN ve Citrix’i başlattıktan sonra bağlantı sorunları yaşıyorsanız, terminalden ifconfig veya ip a komutları ile IP adresinizi ve bağlantı durumunuzu kontrol edin.

- Her iki uygulama ile ilgili hata mesajları olursa, terminalden logları kontrol edin.

Eğer yukarıdaki adımlar çalışmazsa, sizin için daha fazla detay toplayabilmem için sisteminizin ve yapılandırmanızın özelliklerini paylaşabilirsiniz.