Çözüldü Fedora'da özel Hertz nasıl oluşturulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AMOUK

Uzman
Yer
Mamak
Merhaba kıymetli forumdaşlar. Aktif olarak Fedora 44 kullanıyorum. Ancak Windows'ta ve Linux Mint'te iken 1920x1080 75 Hz yapabildiğim monitörüm, Fedora'da ve CachyOS'te yapmamı engelliyor. Dün sorunun CachyOS'te olduğunu düşünüp Fedora'ya geçtim. Ama aynı hataları almaya devam ediyorum. Neden kaynaklanıyor? Monitörüm yüzde yüz 75 Hz desteklediğine eminim. Windows ve Linux Mint'te 75 Hz kullanıyordum. Ancak Fedora'da olmuyor. AI yardımıyla bayağı bir denedim; ancak AI dönüyor dolaşıyor, sürekli aynı kodları yazdırtıyor. Bilgisi olan varsa yardım ederse çok makbule geçer.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@AMOUK
    • Width: 1920
    • Height: 1080
    • Refresh Rate: 75
    • CVT-RBv2
    • Skip NVIDIA EDID and pixel clock checks: işaretli
    • Inject a pasted EDID: işaretsiz

• Generate Preview → Apply Configuration

Dene hocam, bir bunları skip NVIDIA yazan seçenek işe yarayabilir.
Monitörünüzde Freesync gibi bir özellik var mı?

Modele baktım da 1920x1080'de olduğuna emin misiniz? Baktığımda 1920x1080 için 60Hz desteklediğini gördüm.
75Hz zaten desteklemiyor hocam resmi olarak. Ancak NVIDIA Denetim Masası üzerinden bu monitör overclock yapılarak 75hz'e çıkartılabiliyor. Windowsta ve Linux Mint'te monitöre overclock yaparak 75hz'e çıkarmıştım. Ancak şuan olmuyor.

CRU ile dene ama res düşürmeden Hz yükseltmek monitöre zarar verir.

AMD kartım varken panelden yapamadığım çözünürlük ve Hz ayarı için önceden kullanıyordum, ayarları doğru yapmak lazım ama.
Hocam yapıyorum ancak 75hz hiçbir şekilde gelmiyor. Nerede yanlış yapıyorum bir bakabilir misiniz? Yani reboot yap diyor yapıyorum ama hala test mode diyemiyorum hocam ayrıca ayarlarda da gözükmüyor. Alttan apply deyip res atsam bile gözükmüyor.

Yukarıda yazıyor, NVIDIA sürücü doğrulamasını kapatman lazım. NVIDIA engel atıyor özel çözünürlük oluşturmana.

@AMOUK Linux kullanmadığımdan tam hakim değilim, kodlar ile kapatılıyormuş. Ona bir AI ile bakabilirsen kapattığında özel res oluşturmana izin verecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…