Merhaba kıymetli forumdaşlar. Aktif olarak Fedora 44 kullanıyorum. Ancak Windows'ta ve Linux Mint'te iken 1920x1080 75 Hz yapabildiğim monitörüm, Fedora'da ve CachyOS'te yapmamı engelliyor. Dün sorunun CachyOS'te olduğunu düşünüp Fedora'ya geçtim. Ama aynı hataları almaya devam ediyorum. Neden kaynaklanıyor? Monitörüm yüzde yüz 75 Hz desteklediğine eminim. Windows ve Linux Mint'te 75 Hz kullanıyordum. Ancak Fedora'da olmuyor. AI yardımıyla bayağı bir denedim; ancak AI dönüyor dolaşıyor, sürekli aynı kodları yazdırtıyor. Bilgisi olan varsa yardım ederse çok makbule geçer.
Yukarıda yazıyor, NVIDIA sürücü doğrulamasını kapatman lazım. NVIDIA engel atıyor özel çözünürlük oluşturmana.
@AMOUK Linux kullanmadığımdan tam hakim değilim, kodlar ile kapatılıyormuş. Ona bir AI ile bakabilirsen kapattığında özel res oluşturmana izin verecektir.
Hocam aslında o dosyayı ben elle değiştirdim. Kendi çözünürüğümü öncelikli hale getirdim ancak hala dediğim gibi gözükmüyor. Artık aşırı bunalmaya başladım her ne kadar Windows'tan nefret etsemde en sonunda mecburen geri dönüyoruz.
Hocam aslında o dosyayı ben elle değiştirdim. Kendi çözünürüğümü öncelikli hale getirdim ancak hala dediğim gibi gözükmüyor. Artık aşırı bunalmaya başladım her ne kadar Windows'tan nefret etsemde en sonunda mecburen geri dönüyoruz.
Evet pcye restart da attım oturumu da sonlandırdım ikisinide denedim ancak yapmak istediğim zaman sürekli tekrar o config'i yapmamı istiyor. Önceki yaptığım şeyleri büyük bir ihtimal zannımca pc boot yaparken o dosyayı zararlı görüp siliyor. Ancak emin değilim.
Hocam maalesef ki bootloopta kaldı. Sinir oldum iyice neyse ki Windows USB vardı. bunu da denedim. Bir de AI yardımıyla bir tane daha kod yazdım. Sanırım .inf .bin tarzı garip dosyalar vardı. O dosyaları yanlış ayarladım. Cihaz maalesef ki açılmıyor. Neyse hocam zaten neredeyse 4'ten beri uğraşıyordum belli ki olmayacaktı. Teşekkür ederim Windows'a geçeceğim
Hocam YAPTIMMMM! Vallahi AI sayesinde mi oldu sizin sayenizde mi bilmiyorum ama çözümü size vereceğim Teşekkür ederim hocam. 75Hz oldu.
Linux pişmanlıktır. Çözünürlük oldu şimdi de X11 açılmıyor. Hey Allahım sinir olmamak elde değil. Linux'u ev kullanıcısı da kullanabilir diyen kim varsa ona bu konuyu atın.
Evet hocam da bu sefer de X11 açılmıyor yani hata üstüne hata. Linux bana göre hala bir ev kullanıcısına göre değilmiş. Gene de yardımlarınız için size ve @Superuser do hocam'a teşekkür ediyor ve Windows kurmaya gidiyorum Esenlikler.
Evet hocam da bu sefer de X11 açılmıyor yani hata üstüne hata. Linux bana göre hala bir ev kullanıcısına göre değilmiş. Gene de yardımlarınız için size ve @Superuser do hocam'a teşekkür ediyor ve Windows kurmaya gidiyorum Esenlikler.