Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

saydut

Başarılı
Makaleler
2
Linux'ta yeniyim henüz 3 gün oldu. GRUB ekranını bozduktan sonra tekrardan format attım. (Disk alanınıda düzenledim.) LoL kurarken bu sefer çok zorlandım, Lutris oyun kurulduktan sonra kurulu oyunlarda LoL'ü göstermiyordu. Neyse bu problemi çözdüm fakat şu an daha önce kurduğum bazı uygulamaları kaldıramıyorum. Yazılımlardan kurulu olan uygulamalarda görülmüyor. Ayarlardan ayrıntılar dediğim zamanda aynı şekilde uygulama ayrıntıları dediğimde yazılımlarda görülmüyor. Yanlışlıkla kurulu olan LoL'ü silmek istemediğim için sizlere sormak istedim.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü - 2024-04-07 23-33-15.webp
    Ekran Görüntüsü - 2024-04-07 23-33-15.webp
    15,8 KB · Görüntüleme: 123
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
/usr/share/applications bölümünde gizlemek istediğin uygulamanın dosyasını bul ve bir düzenleyiciyle en son satırına NoDisplay=true yazarak kaydet. Böylece görmek istemediğin uygulamaları o büyük menüden gizlemiş olursun.
Çok fazla uygulama var maalesef aradım biraz ama bulamadım. Başka bir öneriniz var mı?

BleachBit isimli uygulamayı kullanarak sorunu çözdüm. Konu kapatılabilir.
/usr/share/applications bölümünde gizlemek istediğin uygulamanın dosyasını bul ve bir düzenleyiciyle en son satırına NoDisplay=true yazarak kaydet. Böylece görmek istemediğin uygulamaları o büyük menüden gizlemiş olursun.
Çok fazla uygulama var maalesef aradım biraz ama bulamadım. Başka bir öneriniz var mı?

BleachBit isimli uygulamayı kullanarak sorunu çözdüm. Konu kapatılabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm