Başlıkta yazdığım gibi yardım lazım hocalarım. Ödevde istenen:
-6 kişiyle röportaj yapılacak (3 kız 3 erkek)
-Röportaj da soracaklarım:
1- Kişinin cinsiyeti ve yaşı.
2- Filozof deyince aklınıza ne geliyor.
3- Hangi filozofları biliyorsunuz.
Not: Filozof Atakan dahil.
Erkek kontenjanın birisini doldurayım bari
1- Erkek, 18.
2- filozof alışılmışın dışında düşünme yapısını benimsemiş birisidir, her şey hakkında düşünür. Aklıma ilk gelen bu oldu.
3- Dostoyevski, Diyojen, Karl Marx.
1- Yaşım 18 , cinsiyetim erkek
2- Benim için filozof; çalışmak yerine düşünmeye vakti olan zengin insanların sürekli kendini düşünmeye adamasıdır.
3- Dersten tek aklımda kalan Aristo sanırım o da kadının güzelliğinin ölçü ile olduğunu söyleyen falandı, sayabiliyorsak bir de Cemre Demirel var.
1 - Yaşım 18, 3 ay sonra doğum günüm olduğu için 19 da denilebilir. Cinsiyetim erkek.
2 - Benim için filozof; hayatı bir yol olarak gören ve bu yolda giderken hayatın manasını sorgulayan, düşüncelerinden kule yapan ve o kulenin tepesine çıkıp aşağıya bakarak yeterince yüksek olmadığını düşünen kişidir.
3 - Karl Marx ve Kant.
1-Erkek, 18.
2-Kültür, etik benzeri bir engele takılmadan, özgürce düşüncelerini geliştiren ve bu düşünceleri hayatın işleyişine katan herkes bir nevi filozoftur.
3-Ayn Rand, Adam Smith, Paul Copan, John Stuart Mill, John Rawls, Michael Bruce, Will Kymlicka, Leibniz, Spinoza, Aristo, Thomas Aquinas, Augustinus, İbn Haldun, Boethius, Anselmus, Descartes. Aklıma gelenleri yazdım.
Boş vakti olan kişidir. Hayatın ceremesiyle uğraşmayacak kadar şanslıdır. Genellikle varlıklı bir aileye doğan kişidir. Hayatı için endişelenmediği için döneminin insanlarına kıyasla bir konu üzerine aylar veya yıllarca düşünme şansına sahiptir.