Makaleler
66
Fenerbahçe, yabancı VAR hakeminin yönettiği 3 Süper Lig maçında 2 mağlubiyet aldı.

❌Gençlerbirliği 2-1 Fenerbahçe
❌Fenerbahçe 1-2 Beşiktaş

Dış güçlerin parmağı var. (!)

Her iki maçta da FB kötü oynayıp kaybetti, VAR'daki yabancı hakemle pek ilgisi yok açıkçası.
Son maçtaki hakem kararları ligin en iyi top oynayan 3 takımdan ikisini Anadolu takımına çevirdi.
Ben bu maç en az 3 kırmızı bekliyordum. Vlahovic-Skriniar ve Salih Özcan, özellikle Vlahovic-Skriniar tartışmasına kırmızı çıkmaması büyük komedi. Salih de 2 tane net sarı pas geçildi ona. Maç içinde dünya kadar saçmalık var zaten. He Fenerbahçe top oynamamış olabilir ama bu kartların verilmediği gerçeğini değiştirmez.

Dış güçlerin parmağı var. (!)

Her iki maçta da fb kötü oynayıp kaybetti, Var'daki yabancı hakemle pek ilgisi yok açıkçası.

Evet, Gençlerbirliği maçında ele çarpan topa penaltı verilmedi; aynı maçta Mert Müldür'e yapılan müdahaleye de penaltı verilmedi. Dünkü maçta Skriniar ve Vlahovic'e kırmızı verilmedi; aynı Vlahovic golü attı bu arada. Fakat VAR'daki hakemle ilgisi yok, doğrudur. Evet, Fenerbahçe belki iyi oynamadı fakat hakemle alakası yok demek komik geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, Gençlerbirliği maçında ele çarpan topa penaltı verilmedi; aynı maçta Mert Müldür'e yapılan müdahaleye de penaltı verilmedi. Dünkü maçta Skriniar ve Vlahovic'e kırmızı verilmedi; aynı Vlahovic golü attı bu arada. Fakat VAR'daki hakemle ilgisi yok, doğrudur. Evet, Fenerbahçe belki iyi oynamadı fakat hakemle alakası yok demek komik geldi.
Bu maçın en büyük fiyaskosu daha en başta Halil'in maça verilmesiydi, iddia ediyorum bu maçın gözlemcisi olan arkadaş bizati Ferhat Gündoğdu'nun isteğiyle seçilmiştir.

Bu arada Lukaku'nun pozisyonu 'Sarı hafif, kırmızı hafif ağır.' denecek cinsten bir sarı kart. Kırmızı verilse kimsenin bir şey demesini bekleyemeyiz.

Bu maçın en büyük fiyaskosu daha en başta Halil'in maça verilmesiydi, iddia ediyorum bu maçın gözlemcisi olan arkadaş bizati ferhat gündoğdu'nun isteğiyle seçilmiştir.

Bu arada Lukaku'nun pozisyonu 'sarı hafif, kırmızı hafif ağır.' denecek cinsten bir sarı kart. Kırmızı verilse kimsenin bir şey demesini bekleyemeyiz.

Bu adamda yumruktan sonra mental falan kalmadı iyice dağıldı. Hatırlar mısınız bilmem ama 2-3 sezon önce sahada meşale varken oyunu oynatmıştı Fenerbahçe gol falan yemişti o pozisyonda. Hakemlerimiz maalesef gün geçtikçe daha da kötüye gidiyor. Ben demiyorum sadece Fenerbahçe'nin aleyhine oluyor diye. Dünkü maçta iki takım içinde bir ton hatalı karar verildi mesela. Fakat bunlar yokmuş gibi de davranamayız yani.

Bu adamda yumruktan sonra mental falan kalmadı iyice dağıldı. Hatırlar mısınız bilmem ama 2-3 sezon önce sahada meşale varken oyunu oynatmıştı Fenerbahçe gol falan yemişti o pozisyonda. Hakemlerimiz maalesef gün geçtikçe daha da kötüye gidiyor. Ben demiyorum sadece Fenerbahçe'nin aleyhine oluyor diye. Dünkü maçta iki takım içinde bir ton hatalı karar verildi mesela. Fakat bunlar yokmuş gibi de davranamayız yani.
Bu maçın hakemiyle ilgili 'Maç Sonu' konusunda zaten minik bir zerzenişte bulunmuştum. Bu maça Cüneyt Çakır'ı sandalyede oturarak hakem yapsak daha iyi maç yönetirdi.

Genclerbirligi macinda dogrudan sonuca etki eden major hatalar vardi ama dunki macta ben oyle dusunmuyorum. Penalti falan yoktu zaten. Tamamen Fenerbahce yonetiminin essekligi. Sen arabayla uzun yola gideceksin arabanin deposu dolu degil, lastigin birisinin havasi ini, motor ikaz isigi yaniyor, kilometre asiri yuksek sonra araba yolda bozulunca sucu baska seylere atiyorsun. Uzun yola cikacaksan ona gore hazirligini yapacaksin. Fenerbahce yonetimi sinifta kalmistir, hicbir vaadini gerceklestiremedigi gibi takimi geriye goturmustur.

Genclerbirligi macinda dogrudan sonuca etki eden major hatalar vardi ama dunki macta ben oyle dusunmuyorum. Penalti falan yoktu zaten. Tamamen Fenerbahce yonetiminin essekligi. Sen arabayla uzun yola gideceksin arabanin deposu dolu degil, lastigin birisinin havasi ini, motor ikaz isigi yaniyor, kilometre asiri yuksek sonra araba yolda bozulunca sucu baska seylere atiyorsun. Uzun yola cikacaksan ona gore hazirligini yapacaksin. Fenerbahce yonetimi sinifta kalmistir, hicbir vaadini gerceklestiremedigi gibi takimi geriye goturmustur.
Şu maç Talisca olsa başka şeyler olacak mesela.

Takımda organize sıfır. Greenwood atağa mı çıksın yoksa arkaya kaçan adamı mı tutsun? Semedo'nun boş boş durmaktan başka vasfı yok zaten. Greenwood cimri, çalım atacağım diye güzel fırsatları pas geçti. Dediğim gibi Oğuz dalgalı, maçta hiç yoktu. İrfan'ı söylemeye gerek yok. Takım aynı yerden sürekli atak yiyor. Hakemin suçu var fakat birazda oynanan oyuna bakmak lazım. Sırf şov için Talisca'yı yollayıp, yerine sadece Oppong getiriyor. Sol kanatta ciddi açık var fakat tık yok. On numara zaten bomboş. Şu takım artık tekte bi' adam akıllı transfer yapsa her şey oturacak ama yapmıyorlar. Her sene aynı olaydan lige havlu atıyoruz.