Fenerbahçe'nin nasıl 5 yıldızı var?

Sayılmasının sebebi Şampiyon Kulüpler Kupası'na takım gönderilmesi için düzenlenen Federasyon Kupası şampiyonunu yollamıştı.
Kupanın sayılmasının diğer sebebi de diğer bölgelerdeki takımların bulunduğu bir 'Mini Süper Lig' diyebileceğimiz düzende olan bir lig sisteminde olmasıdır.

Yanlışsam düzeltin. Süper Lig 1959 yılında kurulduğu ve günümüzde devam ettiği için bu lig baz alınarak yıldızlar veriliyor. Dolayısıyla Fenerbahçe'nin lig öncesi kazandığı şampiyonluklar Süper Lig kapsamında sayılmadığından 3 yıldıza sahipler. Doğru muyum?

1959'dan önce TFF vardı fakat bir lig yoktu ortada yani baya halısaha gibi lig kuruyordu herkes kafasına göre. TFF 1959'da ise Lig getirdi. Bu resmi bir ligdi. Fenerbahçeliler ise 1923-1959 arasındaki şampiyonluklarını istiyorlar ama hiç biri dönüp bakmıyor nasıl ligler olduğuna bazen 4 takımlı bazen 8 takımlar hep değişiyor zaten. Bazen gs de oluyor ligde bazen olmuyor.

1959'dan önceki 3 büyüklerin şampiyonlukları vardı TFF kurulduktan sonra sıfırlandı. UEFA kabul etti ancak TFF kabul etmedi. 1959'dan önceki şampiyonluklar sayılsaydı Beşiktaş'ın şu an 4 yıldızı olacaktı.

Anladım. 2019 İstanbul seçimlerine benzemiş. Ampüller billboardları ele geçirmişti kazandık diye.

Süper Lig baz alınıyorsa katılıyorum, hakkı yenmemiş.
Dostum olay farklı. Yurtdışında 1900'de kazanılan bile sayılıyor. Yıllarca bu futbol oynanmış o kadar efsaneye ayıp değil mi?

Arkadaşların saçma dediği lig de zamanında şöyle; her bölgede ayrı bir lig oluyor ve bunların kazananı ayrı bir ligde yarışıyor ve sonucu şampiyon oluyor.

TFF ise 1959'da reset çekiyor. Bu tek TFF'nin yaptığı bir şey değil. Premier Lig 1992'de kuruldu bizim gibi ancak eski şampiyonluklar sayılıyor. Tek bizde bu iş böyle. İtalya, İngiltere vs 1900'lere varana kadar sayıyor. Tarihe saygı var.

Fenerin işi ise şöyle, yıllar önce şampiyon olunca ve şampiyonlukta önde olduğumuz ve eşitlediğimiz zaman bile eskileri sayarak anons ederdi Aziz Yıldırım. Yani başarısız gidiyoruz onları alalım gibi bir durum değil. Evet Ali Koç biraz bunu kullandı ama yıllardan beri olan bir şey. Her takım hakkı neyse onu almalı.

Şampiyon olduğumuzda ve önde olduğumuzda bile biz yine 27. şampiyonluk, 28. şampiyonluk diye anons ediyorduk. Arşiv ortada.

Evet gördüm. Galatasaray'ın yine 5 yıldızı mı oluyor peki?

Evet gördüm. Galatasaray'ın yine 5 yıldızı mı oluyor peki?
Galatasaray'ın zaten oldu. Ancak okuduğumu anlarsan çok saçma bir iş var. Fenerbahçe kaç kere dava etti, itiraz etti hâlâ sonuç vermiyorlar. Reddetmiyorlar bile. Reddetseler global'e taşıyacağız davayı ancak bilirsin bu işleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…