Makaleler
1
Yer
Üniversiteler, Dumlupınar Blv. 1/6 D:133, ODTÜ
whatsapp-image-2025-08-17590345470-at-175903454772659kocaeligundem-1759034547.webp

Sosyal medyada 1 milyondan fazla takipçiye sahip olan ve akrobasi hareketleri, trafikte yaptığı tek teker vb. hareketlerle tanınan Deniz Servan Narin, İzmit'te yaptığı motosiklet kazası sonucu hayatını kaybetti.

İddilara göre Narin, henüz bilinmeyen bir sebepten dengesini kaybedip savrularak bir tıra arkadan çarptı ve ağır yaralandı. Sürücü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sevenleri, Kocaeli Şehir Hastanesi'ne akın etti.

whatsapp-image-2025-08-10-at-175105.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevenlerinin başı sag olsun. Şahsen motordan nefret ediyorum çünkü:

• Hayat alanı yok, çarpışma durumunda ilk şok vücudun tarafından karşılanıyor.
  • Trafikte vasıta yerine pek koyan yok.
  • Bazi motorcular ne kadar her seye dikkat etse de başkasının bir hatası yüzüne ölme ihtimaliniz cok yüksek (arabaya göre).
  • Bazı motorcular sanki trafik kurallarini yeniden yazmışcasina sürüyorlar.

• Bazi motorcular ne kadar her seye dikkat etse de başkasının bir hatası yüzüne ölme ihtimaliniz cok yüksek (arabaya göre).
Ben motorlardan nefret etmiyorum aksine endurolara bayılırım diyebilirim. Lakin trafikte adam yerine alınmama, ülkemizde motorsiklet kullananların %85'inin motoru oyuncak gibi görüp bu yüzden işinde gücünde olanlarında topa tutulması gibi sebeplerden bende nefret ediyorum.

Ben motorlardan nefret etmiyorum aksine endurolara bayılırım diyebilirim. Lakin trafikte adam yerine alınmama, ülkemizde motorsiklet kullananların %85'inin motoru oyuncak gibi görüp bu yüzden işinde gücünde olanlarında topa tutulması gibi sebeplerden bende nefret ediyorum.
Hocam ben motorcular şöyledir böyledir genel algısı yerine iki taraflı düşünüyorum. Motor camiası icinde ne kadar salak saçma motor kullanan adam varsa, araba sürenler arasinda da belki 10 katı o kadar sıkıntılı insan vardir. Her Allah'ın günü makas kazası görüyoruz zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:

İlk 3 maddedeki bahsettikleri motorun/motorcunun suçu mu yoksa, çevredeki kural tanımazların mı?

Son maddeye de katılmıyorum motor araba gibi sürülmez kaldı ki yatıp kalkıp motorculara dua edin, trafiği rahatlatıyorlar bir nebze. (Aralardan geçme konusunu kast ettiğini düşündüğüm için öyle yazdım bu arada)

Kendisini İnstagramdan takip ederdim, deli gibi sürerdi ama yetenekliydi de, ışıklar içinde uyusun.

Biri daha azaldı. Şehir içinde ses yapan, trafik kurallarını katleden, yol, yaya geçidi, kaldırım tanımadan kullanan barzolardan birisi daha temizlenmiş oldu. Şimdi bana laf diyecek arkadaşlar adamın son videosunun ilk 30 saniyesine bakarsa dahi nasıl bir motor "sürme" tarzı olduğunu herkes görür.

Edit: Videonun 1.22 dakikasında şehiriçindeki yaya geçidinden 90 ile geçtiğini görebilirsiniz.

İlk 3 maddedeki bahsettikleri motorun/motorcunun suçu mu yoksa, çevredeki kural tanımazların mı

Motorda ilk darbeyi insan karşılıyor bu da motorun yapısıyla ilgili.

Türkiye trafiğinde motorcular insan yerine koyulmuyor evet, bunun suçlusu da elbette diğer sürücüler. Bunu değiştirmek mumkun olsa boyle bir durum olmaz ama haklı ölu yok. Öldükten sonra haklı ol, sevdiklerin helal olsun haklı öldü diye kutlama yapmayacak.

Son maddeye de kişisel hobine olan sevgin yüzünden katilmiyorsun yoksa adam gibi motor sürenlerin sayısı bir elin parmağını geçmez. Yan yatma, teker kaldırma, adam gibi şeridinde sür, cok zor olmamalı. Sana demiyorum ya da kendi çevrenden ornek veriyorsundur ama genele bakinca boyle oldugunu düşünüyorum.

Ayrica yukarıda yazdığım uzere, motor magandası varsa 10 katı da araba kullanan maganda vardir. Bana kalsa makas atan adamın da ehliyetini al, teker kaldıran adamın da ehliyetini al. Trafiği cehenneme çevirmeye ne motorcunun ne de normal sürücünün hakkı var. Konu konus konuş bitmez ama kamyoncular diye ayrı bir başlık daha var :D

kaldı ki yatıp kalkıp motorculara dua edin, trafiği rahatlatıyorlar bir nebze. (Aralardan geçme konusunu kast ettiğini düşündüğüm için öyle yazdım bu arada)

O konuda da Hindistan ve Pakistan trafiğine benzetiyorum motor kalabalığını.