Fevell Z1 alınır mı?

Skyline R34 85

Uzman
İyi sosyaller. Mouse arayışındayım ve son haftalarda bu ismi çok görmeye başladım. Tutuşum fingertip grip ve elim 18,5 cm. Şu an G203 kullanıyorum ve kronik olan scroll sorunu başladı. Bu modelde de benzer kronik sorunlar var mı? Kullanan arkadaşlar görüşlerini paylaşırsa sevinirim.

Nedir bütçe? Daha yüksek çıkarsanız önerelim bişeyler.

Z1 se kullandım. Kasaları aynı Z1 ile, encoder da aynı. Sensör farklı.

Kasasında hafif bir gıcırdama var, sağlam böyle attığında kırılmıyor falan testleri var ama sıktığında elinle gıcırdıyor.

Encoder'da bazen CS2'de misal kendi kendine zıplama oluyordu, üfleyince falan geçiyordu. Ama net değil, sorun çıkabilir. Discord'larında varım, encoder ile alakalı sorun yaşayanlar da var.

Kasasındaki Fevell yazısı falan zaman geçtikçe siliniyor, aynı G Pro Superlight gibi coating olarak iyi değil. Beyazı da sararıyor. Bendeki siyah olanıydı, siyah olanda yanlardaki Fevell yazısı komple silinmişti, amblem de silinmişti, soluklaşmıştı.

Z1'in sensörü iyi, MCU da sensörü taşıyacak kadar iyi 1000 Hz'de. Bana kalırsa daha iyileri bulunur, vardır Aula'da olabilir alternatif. Discord'larına girip Z1 şeklinde aratırsan kim ne sorun yaşamış görürsün, bayağı bir problem yaşayan gördüm son zamanlarda.

Sıfır sorunsuz bir model değil ama bu bütçede fazla alternatif yok.

Gıcırdama büyük ihtimalle çok fazla değil. Yeni versiyonda bayağı fix geldi o işe çünkü.
Encoder'da nadirde olsa sorun yaşayanlar var, serviste çözüyorlar.
Sararma mevzusu eski versiyonda vardı ve sadece scroll lastiği sararıyordu; o sorunda renk değişikliği ile çözüldü. Fevell yazısı uzun vadede siliniyor evet, benim 4000 liralık A9 mouse'da bile ATK yazısı da silindi.
Şu an 1000-1300 bütçede daha iyi mouse yok, Z1'den başka. KS bütçeyi sağlam bir şekilde çıkartırsa daha iyi mouselar tabii ki var.

Son düzenleme:

Güncelleme getirdikten sonra alıp kullanmadığım için o gıcırdama olayını tam bilemiyorum, ne kadar iyileştirildi vs.
belki yeni versiyonda sorunlar minimuma indirilmiştir ama eski versiyon kullanıcıları çok sorun yaşıyor herhalde ben görüyorum hep discordlarında bağlantı problemi, takılma, encoder sorunu şikayetleri.
Bu bütçede fazla seçenek yok zaten, alınabilir ama başka alternatif varsa yönelmek daha iyi olur bence.

Bende yeni versiyon vardı sapasağlam en ufak gıcırdama yoktu. Zaten sorun yaşayanlar Discord veya WhatsApp'tan ulaşıyor, sorun yaşayanları DC üzerinden görmek gayet doğal. Furylevel oradan da yardımcı oluyor. Bağlantı sorununu mouse'a özel ayrı bir reset yazılımı ile çözüyorlar hatta. Tek sorun dediğim gibi, encoder'la alakalı sorun yaşayanlar var. O da servise yollayınca çözülüyor.

Yeni versiyon dediğiniz Furylevel markasından Fevell markasına geçip satışa sunmaları, kasa veya iç parçalar da scroll lastiği dışında 1 tek değişim yok. Hem Furylevel hem Fevell olanını kullandım. Soldaki yazı değişince yeni versiyon olmuyor. Kasaları birebir aynı, gıcırdama da sıkınca var.

Kasa içine ek parçalar konuldu gıcırdama azaltılsın diye, switchler ile encoder değişti daha ne değişmesini bekliyorsun acaba mouse üzerinde? Yorum yapmak için yorum yapmayalım. 3 tane farklı versiyonunu kullandım Z1'in, en son ki versiyonda çoğu sorun giderildi veya minimuma indirildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…